وزير امور خارجه كشورمان با بيان اينكه مردم ايران در حفظ راه انقلاب و حفاظت از حقوقشان مصمم هستند، از معترضان خواست كه به قطار ملت ايران بپيوندد و گفت: انحراف اين قطار از ريلهاي مستقيم و ثابت آن ناممكن است.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، «منوچهر متكي» وزير امور خارجه كشورمان امروز سهشنبه پس از ديدار با «احمد جامع جانگلي» همتاي سوماليايي خود در كنفرانس خبري مشترك به پرسشهاي خبرنگاران پاسخ گفت.
وي در پاسخ به پرسشي در خصوص حوادث روز عاشورا در تهران و بيانيههاي صادر شده از سوي برخي كشورها منجمله آمريكا و انگليس، اظهار داشت: آنچه در روز عاشورا در تهران به صورت پراكنده اما هدايت شده و بر اساس نقشههاي قبلي اتفاق افتاد، هم وزن و هم محتواي اين حركت نشان داد كه برخي نميخواهند چارچوب دموكراتيك و مبتني بر مشاركت مردم در تعيين سرنوشتشان را بپذيرند.
به گفته وزير خارجه كساني كه به مشاركت مردم خود در تعيين سرنوشتشان تمكين نكنند، در انتهاي خط ناگزيرند كه ولايت كساني خارج از مردمشان و عليه مردمشان را بپذيرند.
وي ادامه داد: اين آن شجره خبيثهاي است كه امام راحل در انقلاب شكوهمند اسلامي، قطع كردن ريشههاي خبيث آن را قطع كردن وابستگي و سرسپردگي عنوان كردند.
وزير خارجه با بيان اينكه مردم ما در 30 سال گذشته با صبوري، قانونمندي و پايبندي به قانون، لوازم يك نظام مردم سالار را در چارچوب قانون اساسي و فرآيند آن به پيش بردند، خاطرنشان كرد: در چارچوب همين قانون اساسي و قانون انتخابات ما، 30 انتخابات در 30 سال گذشته برگزار كرديم و مردم بنا به خواست و علاقه خودشان تركيب شوراها، نمايندگان مجلس و رئيسجمهور خود را انتخاب كردند.
متكي با ذكر اين نكته كه ابتداييترين لازمه تمكين به نظام مردم سالار در چارچوب قانون و قانون اساسي، تبعيت از نظرات مردم است، گفت: اين نكتهاي است كه امام راحل آن را آموخت و ما بايد به آن تمكين كنيم.
وي اضافه كرد: در انتخابات 30 سال گذشته براي انتخاب رئيسجمهور در هر دورهاي كساني كانديد ميشدند و يك نفر برنده ميشد و مردم بسيار صبورانه تحمل ميكردند و پذيرا و همراه بودند. انتخابات 22 خرداد 1388 همچون انتخابات سوم تير 1384 و انتخابات قبلي رياست جمهوري، كساني نامزد شدند و يك نفر راي آورد. كساني كه برنده نشدند ميتوانند 4 سال آينده صبر كنند و خودشان را آماده كرده و حرفهايشان را بزنند.
وزير خارجه خطاب به معترضان به نتايج انتخابات اخير رياست جمهوري گفت: رقباي برخي از شما صبر كردند و حرفهايشان را زدند و بعد موفق شدند در مقابل شما راي بياورند. بناست مسئولين از نردبان دموكراتيك و بر اساس نظر مردم در چارچوبهاي قانوني بالا بروند و يا پايين بيايند، رئيسجمهور بشوند يا نشوند.
متكي با اشاره به معترضان به نتايج انتخابات كه سوالشان اين بود كه رايشان كجاست؟ خاطرنشان كرد: نتايج انتخابات شهر به شهر و حوزه به حوزه اعلام شد و پس از آن در بالاترين سطح نظام انعطاف نشان داده شد كه بررسيهاي دقيق براي نتيجه انتخابات صورت گيرد و اين كار نيز انجام شد.
وي ادامه داد: افرادي كه در روز عاشورا به خيابان ريختند توجه داشته باشند، اعلام كردند كه ما روند دموكراتيك را براي رسيدن به قدرت قبول نداريم.
وزير خارجه گفت: سال ديگر و سال بعد از آن انتخابات برگزار ميشود و اين افراد ميتوانند از اين ظرفيت دموكراتيك كشور كه نظام به وجود آورده، استفاده كرده و حرفهايشان را بسيار منطقي مطرح كنند.
متكي با بيان اينكه به آتش كشيدن، تخريب و نقض مقررات و قوانين در هيچ جاي دنيا پذيرفته نيست، افزود: به 4 اطلاعيه و بيانيه خودسرانه برخي كشورها دلخوش نباشيد.
وي با تاكيد بر اينكه اگر انگليس به ياوهگوييهايش پايان ندهد تودهني خواهد خورد، اظهار داشت: اظهارات سخيف برخي از مقامات خارجي گوياي پرونده ننگين آنها در تعاملات متناقض و متضادشان است.
وزير خارجه خطاب به اين كشورها گفت: ما پروندههايتان را هنوز خيلي باز نكرديم كه بگوييم ميخواهيد در كجا چه كار كنيد و نقشههاي پشت پردهتان چيست؟
متكي با ذكر اين نكته كه خوشبختانه ملتها به صورت دقيق در حال متوجه شدن هستند، افزود: تمكين به قانون، مقررات و ورود در قطار دموكراتيك نظام جمهوري اسلامي پذيرفتهترين راه مشاركت در اداره كشور در هر سطحي است.
وي بار ديگر خطاب به معترضان به نتايج انتخابات اظهار داشت: قبلا آمديد باز هم ميتوانيد بياييد. ممكن است كساني فكر كنند ما ميتوانيم يك جور ديگر برخورد كنيم اين را هم خودشان بايد برانداز و ارزيابي كنند.
وزير خارجه با بيان اينكه ما در روز عاشورا بايد دو سوي پرده را ببينيم، اظهار داشت: ما ديديم، ديگران بايد ببينند. در يك سوي پرده دهها ميليون نفر از مردم اين كشور در مساجد، تكايا و ميادين و در جاي جاي ايران اسلامي به بلنداي اعتقادشان با قطره قطره خون اباعبدالله الحسين تجديد پيمان كردند و در يك سوي ديگر نيز حرمتشكنان بودند.
متكي ادامه داد: بنده به عنوان عضو كوچكي از اين نظام و جامعه به اين دختران و پسران جوان و فرزندان ايران نصيحت ميكنم كه شيرينترين نوكري، نوكري براي مردم خودمان است.
وي گفت: زماني كه اباعبدالله الحسين را به شهادت رساندند، بنياميه شادماني كردند. ما بحث تولي و تبري را مطرح ميكنيم و از مشاركت در شاديها و غمها سخن ميگوييم. در روز عاشورا كساني در غم اباعبدالله و اين تراژدي سخت تاريخ در غم خاندان اهل بيت شريك بودند و كسان ديگر در شادي چه كساني شريك بودند؟ اينكه اين كسان در بيرون مرزها دو اطلاعيه بدهند.
وزير خارجه ادامه داد: البته من پيش از آنكه به اين جوانهاي محدودي كه روز عاشورا وارد خيابان شدند حرفي بزنم به بعضي از بزرگترها ميگويم. "وقت آن نرسيده كه ببينيم كجاييم، وقت آن نرسيده كه در شادي كساني كه غم ما را ميخواهند، شريك نشويم. شماها 20 تا 25 سال پيش به ما چه ميگفتيد؟ اگر اين حرفها را باز كنيم خيلي روشن ميشود ".
متكي خاطرنشان كرد: من به عنوان وزير خارجه و فرزند كوچك ملت عرض ميكنم كه امروز مهمترين، انقلابيترين و جديترين رسالت ما بازگشت دوباره به سوي هم و با هم بودن، وحدت و انسجام ملي داشتن حول نظام مقدس جمهوري اسلامي و ميراث امام راحل است.
وي با تاكيد بر اينكه مردم ايران در حفظ راه انقلابشان و حفاظت از حقوقشان مصمم هستند، از معترضان خواست كه به قطار ملت ايران بپيوندد و گفت: انحراف اين قطار از ريلهاي مستقيم و ثابت آن كه زيرسازيهايش سانتيمتر به سانتيمتر با خون شهدا ايجاد شده، انشاءالله به حول و قوه الهي و اراده ملت با رهبري پيامبرگونه ولي امرمان مقام معظم رهبري ناممكن است.