جرج گالاوي از اينکه دولت مصر در مسير رسيدن کاروان کمکهاي بشردوستانه "شاهرگ زندگي 3" به مردم غزه مانع تراشي
مي کند بشدت انتقاد کرد.
به گزارش واحد مرکزي خبر از دمشق، وي پس از بازگشت اين کاروان از بندر عقبه اردن به سوريه، با برگزاري مصاحبه مطبوعاتي در محل اقامت خود در هتل صحارا ، از اينکه مصريها شرط کردند که براي عبور اين کمکها به نوار غزه بايد موافقت رژيم اسرائيل تامين شود، ابراز شگفتي کرد.
سازمان دهنده "کاروان شاهرگ زندگي 3" که به همراه 250 خودرو نيمه سنگين و آمبولانس به مدت 5 روز در بندر عقبه اردن منتظر صدور مجوز مصريها براي ورود به بندر نويبع در درياي سرخ بود، افزود: "تعجب مي کنم ، چگونه مصريها به خود اجازه
مي دهند که چنين شرطي داشته باشند تا اجازه دهند اين کمکهاي به مردم در محاصره غزه برسد"
رئيس جمعيت "خيريه زنده باد فلسطين" که به همراه 450 نفر از فعالان حقوق بشر از 17 کشور مختلف جهان عازم غزه است، در ادامه گفت: ما تنها چند صد کيلومتر با غزه فاصله داشتيم، ولي مصريها ما را مجبور کردند هزاران کيلومتر برگرديم تا از راه بندر لاذقيه در شمال غرب سوريه به بندر العريش در سواحل شمال شرق مصر برسيم.
گالاوي همچنين اين پرسش را مطرح کرد که "براي مصريها چه فرقي مي کند که کاروان شاهرگ زندگي 3 از بندر نويبع در درياي سرخ ويا بندر العريس در درياي مديترانه به نوار غزه برسد؟"
عضو سابق مجلس عوام انگليس همچنين از برخي طرفهاي سياسي که کمکهاي بشردوستانه به مردم غزه را به عنوان طرفداري از جنبش حماس وانمود کردند، انتقاد کرد وگفت: اين کمکهاي شامل مواد غذائي ، دارو و تجهيزات پزشکي است ودر اختيار همه مردم غزه قرار خواهد گرفت.
گالاوي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينکه در صورت تعرض نيروهاي اشغالگران صهيونيست به کشتي حامل اين کمکها در آبهاي درياي مديترانه، چه واکنشي خواهند داشت؟ تصريح کرد: افرادي با تابعيتهاي مختلف اعم از انگليس، آمريکا، ايرلند، ترکيه و ماليزي اين کاروان را همراهي مي کنند و لذا فکر نمي کنم اسرائيلي ها جرئت داشته باشند با 17 کشور درگير شوند.
وي در ادامه اظهار داشت:"ما به اسرائيلي هاي اشغالگر اطمينان نداريم و لذا از مصريها خواستيم تا حمايت اين کاروان را در مسير حرکتش در درياي مديترانه تامين کنند.
گالاوي همچنين شرط رسيدن به بندر العريش در روز سوم ژانويه و محدود کردن اقامت در غزه به دو روز را در زمره رفتار بهانه جويانه مصريان براي جلوگيري از ورود اين کمکهاي به غزه قرار داد.
در همين باره، مسئول جمعيت خيريه ترکيه که کاروان شاهرگ زندگي 3 را همراهي مي کند، اظهارداشت: براي رساندن کمکهاي بشردوستانه به مردم غزه هرگز با اشغالگران هماهنگي نکرده و نخواهيم کرد و نيازي به مجوز آنها نداريم.
بلند يلدرم ابراز اميدواري کرد با ورود اين کاروان به نوار غزه و همچنين ادامه اينگونه کاروانها از مناطق مختلف جهان محاصره ظالمانه صهيونيستها عليه مردم غزه شکسته شود.
وي افزود: البته تلاشهاي آنکارا براي متقاعد کردن مصريها به منظور صدور مجوز عبور اين کاروان از بندر نويبع در درياي سرخ (مستقيمترين مسير)، به درهاي بسته خورد و قاهره همچنان پافشاري مي کند که اين کاروان تنها ميتواند از بندر العريش وارد غزه شود.
قرار است، کاروان شاهرگ زندگي3 امروز (چهارشنبه) از دمشق عازم بندر لاذقيه شود تا در يک سفر دريائي از طريق آبهاي بين فلسطين اشغالي و جزيره قبرس در شرق مديترانه به بندر العريش در سواحل شمال شرق مصر منتقل شود.
رژيم صهيونيستي و مصر پس از اينکه جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس) در يک انتخابات آزاد و شفاف در ژانويه 2007 به پيروزي رسيد، محدوديتهاي سختي را در زمينه مسافرت به نواز غزه و بالعکس اعمال کرده اند و در پي تهاجم 22 روزه صهيونيستها عليه غزه در دسامبر سال گذشته، اشغالگران صهيونيستي و مصريها محاصره خود را عليه اين محدوده شديدتر کردند.