دولت مصر تلاش مي کند شرايط ديدار مستقيم محمود عباس، رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين و بنيامين نتانياهو، نخست وزير رژيم صهيونيستي را فراهم کند.
يک مسئول بلند پايه فلسطيني روز جمعه اعلام کرد دولت مصر در راستاي ماموريت خود مبني بر ميانجي گري در روند صلح خاور ميانه، تلاش مي کند محمود عباس و بنيامين نتانياهو را براي انجام يک گفتگوي مستقيم متقاعد سازد.
بيست و پنجم اکتبر گذشته، دولت مصر يک توافق اشتي ميان گروههاي فلسطيني از جمله حماس و فتح ارائه کرد که هدف ان پايان دادن به اختلافات و مشاجرات ميان اين دو گروه عمده فلسطيني و زمينه سازي براي برگزاري انتخابات سراسري فلسطين در ژوئن سال دو هزار و ده اعلام شده است. جنبش حماس که رياست انرا محمود عباس رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين بر عهده دارد اعلام کرد اين توافق نامه را قبول دارد و حاضر است انرا در قاهره امضا کند اما جنبش رقيب فتح يعني حماس خواستار ان شده است که برخي از بندهاي اين توافق نامه تغيير يابد.
احمد مجدلاني، عضو کميته اجرايي سازمان ازاديبخش فلسطين، روز جمعه اعلام کرد دولت مصر با سازماندهي اين نشست قصد دارد شرايط از سرگيري مذاکرات صلح ميان فلسطينيان و اسرائيل را فراهم کند.
اين مسئول بلند پايه فلسطيني خاطر نشان کرد مقامات قاهره در ماههاي اخير هيچگاه از تلاش خود براي از سرگيري مذاکرات صلح ميان اسرائيل و فلسطينيان دست برنداشته اند و در اين راستا پيوسته تماس خود را با فلسطينيان حفظ کرده اند.
مذاکرات اسرائيل و تشکيلات خودگردان فلسطين به علت اختلاف نظر دو طرف درباره برخي مسائل کليدي از جمله شهرک سازي در سرزمينهاي فلسطيني پيشرفتي نداشته است. مذاکرات صلح ميان اسرائيل و فلسطينيان از زمان تهاجم ارتش اسرائيل به نوار غزه تحت کنترل حماس در سال گذشته به طور کامل به حال تعليق در امد.
مجدلاني در پاسخ به سوالي درباره احتمال ديدار مستقيم ميان محمود عباس و بنيامين نتانياهو تاکيد کرد مشکل برگزاري يک چنين نشستي نيست مسئله اصلي اين است که اسرائيل به طرح صلح بين المللي متعهد بماند.
مسئول فلسطيني ادامه داد شروط فلسطينيان براي از سرگيري مذاکرات صلح با اسرائيل کاملا واضح و اشکار است: اسرائيل بايد تمام فعاليتهاي خود را در زمينه شهرک سازي در سرزمينهاي اشغالي متوقف کند و اصل راه حل ايجاد دو کشور مستقل فلسطيني را قبول کند.
کابينه اسرائيل تحت فشار دولت امريکا و با هدف تشويق فلسطينيان به حاضر شدن بر سر ميز مذاکرات، تصميم گرفت به مدت ده ماه ساخت شهرکهاي صهيونيست نشين را در کرانه باختري رود اردن متوقف کند. با اين وجود اين تدبير منطقه شرق بين المقدس را که اسرائيل اشغال کرده است، سه هزار خانه در حال ساخت در شهرک هاي صهيونيست نشين در کرانه باختري رود اردن و همچنين صومعه ها، مدارس و ديگر اماکن مذهبي يهوديان را شامل نمي شود.
مقامات اسرائيل نيز تا کنون چند بار به دولت امريکا قول داده اند شهرکهاي صهيونيست نشين غير قانوني را که بدون مجوز مقامات اسرائيل در کرانه باختري رود اردن ساخته شده است خراب کنند اما تا کنون به وعده هاي خود عمل نکرده اند.
جنبش اکنون صلح معتقد است در حال حاضر حدود يکصد شهرک صهيونيست نشين غير قانوني در کرانه باختري رود اردن وجود دارد. اين شهرکها بدون مجوز مقامات
اسرائيل ساخته شده است.
دستکم دويست و شصت هزار صهيونيست در شهرکهاي يهودي نشين واقع در کرانه باختري رود اردن زندگي مي کنند و حداقل دويست هزار تن ديگر نيز در حال احداث شهرکهاي جديد در بيت المقدس شرقي هستند که اسرائيل اين اراضي را به اشغال خود دراورده است. از نظر جامعه جهاني تمام شهرکهاي صهيونيست نشين که از سال هزار و نهصد و شصت و هفت در سرزمينهاي اشغالي توسط اسرائيل ساخته شده است غير قانوني هستند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا از رام الله، عضو کميته اجرايي سازمان ازاديبخش فلسطين افزود تشکيلات خودگردان فلسطين با از سرگيري مذاکرات صلح با اسرائيل مخالفت نمي کند. ما مي خواهيم مذاکرات صلح را از همان جايي که به حال تعليق در امده بود از سر بگيريم و ضمانتهايي بگيريم که اطمينان حاصل کنيم که اين مذاکرات بر اساس يک جدول زماني مشخص به پايان برسد.