رييس دفتر "عمرو موسي" دبيرکل اتحاديه عرب گفت که حاضرنشدن وزيران امور خارجه برخي کشورهاي عربي موسوم به " محور مخالف" در نشست فوق العاده وزيران خارجه عرب در قاهره به دلايل سياسي نبوده است.
"هشام يوسف" شامگاه جمعه در گفت وگو با شبکه خبري "العالم" از قاهره پايتخت مصر، بدون اشاره به دلايل غيبت برخي وزيران خارجه کشورهاي عرب موسوم به محور مخالف در نشست قاهره تنها گفت که اين کشورها خواستار به تعويق افتادن اين نشست بودند.
در يک تقسيم بندي صورت گرفته ميان کشورهاي عربي، برخي از اين کشورها که طرفدار سازش با رژيم صهيونيستي و مخالف مقاومت در برابر اين رژيم هستند به " محور معتدل و ميانه رو" معروف شده اند و از جمله اين کشورها عربستان سعودي، مصر، اردن و مغرب هستند.
يک سري از کشورهاي عربي که موافق راهکار مقاومت در مقابل رژيم صهيونيستي و سلطه غرب در منطقه هستند به" محور مخالف" معروف شده اند و از جمله اين کشورها سوريه است.
نششت فوق العاده وزيران امور خارجه عرب روز پنجشنبه گذشته درقاهره پايتخت مصر براي گفت وگو در باره شهر اشغال شده قدس و يهودي سازي اين شهر ، پيامدهاي جنگ اسراييل عليه نوار غزه و آخرين تحولات در درگيري اعراب و اسراييل با محوريت مساله ابتکار صلح عربي برگزار شد.
سوريه با هرگونه تعديل ابتکار صلح عربي که در اجلاس سال 2002 سران عرب در بيروت از سوي رياض مطرح شد، مخالف است.
سخنگوي عمرو موسي درباره يهودي سازي بيت المقدس گفت: با توجه به اينکه شوراي امنيت سازمان ملل متحد مسوول حفظ امنيت و صلح در جهان است و هرگونه تحولات در بيت المقدس نيز بر امنيت بين المللي تاثير خواهد گذاشت بنابراين ما در خصوص اين مساله به سازمان ملل متوسل خواهيم شد.
هشام يوسف افزود: پرونده يهودي سازي بيت المقدس را به شوراي امنيت و دادگاه بين المللي لاهه ارسال و از کشورهاي امضا کننده توافقنامه چهارم ژنو و ديگر کشورها درخواست تشکيل جلسه خواهيم کرد و علاوه بر اين اقدامات ديگري نيز اتخاذ خواهد شد.
وي تصريح کرد: موضع کشورهاي عربي در باره طرح صلح عربي که در نشست سران عرب در دوحه پايتخت قطر به توافق رسيدند کاملا آشکار است و اين طرح همچنان به قوت خود باقي است.
هشام يوسف گفت: در شرايط فعلي نه تنها به دادن امتياز به رژيم اسراييل فکر نمي کنيم بلکه به دنبال اعمال فشار بر اين رژيم هستيم.