وزير خارجه مصر گفت که کشورش به هيچ کاروان کمک رساني ديگري اجازه عبور از خاک خود براي عزيمت به نوار غزه را نمي دهد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، شبکه الجزيره قطر روز شنبه به نقل از "احمد ابوالغيط"، افزود: اين اقدام در پاسخ به "اقدامات تحريک آميز و مجرمانه" برخي اعضاي کاروان شريان زندگي اتخاذ شده است.
بنابر گزارش، ابوالغيط که در واشنگتن به سر مي برد، در بيانيه اي متعهد شد شيوه جديدي براي انتقال کمک ها به غزه از طريق هلال احمد مصر اتخاذ کند.
به گزارش الجزيره، در همين حال، وزارت خارجه مصر اعلام کرد، به "جورج گالاوي" عضو مجلس عوام انگليس اطلاع داده شده که وي از نظر قاهره، يک عنصر نامطلوب است و در آينده به وي اجازه ورود به خاک مصر داده نخواهد شد.
گالاوي که رياست کاروان شريان زندگي را بر عهده داشت، پس از بازگشت به لندن، از اين تصميم مقام هاي مصري انتقاد و اخراجش از مصر را "مايه افتخار خود" دانست و گفت: "مدال افتخار من است که يک نظام ديکتاتوري مرا اخراج کرد. انتظار چنين اقدامي را داشتم لذا پيش از ساير اعضاي کاروان از غزه خارج شدم زيرا بيم آن مي رفت که مساله منجر به يک درگيري سنگين بينجامد. مايه تاسف است که چنين حوادثي در يک کشور عربي روي مي دهد که همسايه فلسطين است."
گالاوي تاکيد کرد، پس از بازگشت از غزه و ورود به خاک مصر، از سوي عناصر سازمان جاسوسي مصر به درون يک کاميون پرتاب و در محاصره 25 نيروي پليس به فرودگاه قاهره منتقل شد.
وي افزود: اقدام مصر در جلوگيري از ورود کاروان هاي کمک رساني جديد به غزه، او را از راه اندازي کاروان هاي جديد از راه دريا باز نخواهد داشت. وي تاکيد کرد: پيشنهادي مطرح است که سازمان دهندگان کاروان هاي کمک رساني به همراه برخي کشورهاي حوزه مديترانه بخصوص ترکيه که نقش رهبري را در منطقه دارد، هماهنگي هاي لازم را انجام دهند تا ناوگاني از کشتي هاي بين المللي را براي اين کار راه بيندازند.
الجزيره خاطرنشان کرد: سنگ اندازي مصر در راه تردد کاروان هاي کمک رساني براي نوار غزه و ادامه احداث ديوار فولادي در مرزهاي اين کشور با غزه، انتقاد بسياري از سازمان هاي سياسي، فرهنگي عربي و اسلامي را در انگليس بر انگيخت.
لازم به توضيح است، کاروان شريان زندگي پس از يک ماه سفر از لندن تا بندر عريش مصر و سپس جدال طولاني با سنگ اندازي هاي قاهره در راه عزيمت اين کاروان به غزه، اواخر هفته گذشته وارد غزه شد، اما درگيري هاي خونين بين عده اي از اعضاي اين کاروان و نيروهاي مصري در ورودي گذرگاه رفح روي داد.
گر چه سخنان ابوالغيط، مبني بر جلوگيري از تردد کاروان هاي کمک رساني از خاک مصر به سوي غزه، نخستين موضع رسمي دولت مصر در اين زمينه است، اما طي سه سال گذشته و بخصوص از زمان جنگ رژيم صهيونيستي عليه غزه تاکنون، مصر بدون اعلام رسمي، مانع از ورود ببشتر کاروان هاي امدادرساني براي مردم تحت محاصره در غزه شده است.
بارها کمک هاي غذايي و دارويي کشورها و نهادها به علت توقف دراز مدت در پست مرزي مصر به غزه، فاسد و غير قابل استفاده شده است.