مردم مصر امروز به طور رسمي اقدامات خود عليه ساخت ديوار فولادي در مرز با نوار غزه را آغاز كرده و تاكيد كردند كه ساخت اين ديوار، امنيت ملي مصر را تهديد ميكند و تنها به نفع رژيم صهيونيستي است.
به گزارش فارس به نقل از شبكه تلويزيوني "الجزيره " قطر، شماري از فعالان مصري ديوار فولادي را ديوار "ننگ و عار " دانستند و "فراخوان مصر عليه ساخت ديوار ننگ فولادي "را آغاز كردند.
اين فعالان برمخالفت كامل خود با ساخت ديوار فولادي بين مصر و نوارغزه تاكيد كردند و آن را به شدت به زيان منافع مصر و فلسطين دانستند.
دولت مصر درحال احداث ديواري فولادي با همكاري آمريكا در مرز خود با نوار غزه است كه اين ديوار با عمق بيش از 20 تا 30 متر در زير زمين ساخته ميشود و 9 تا 10 كيلومتر نيز طول دارد.
اين ديوار داراي سيستمهاي حسگر است كه هرگونه تلاش براي تخريب آن را به مسئولان مصري اطلاع ميدهد و مصر همچنين كانال آبي را در طول اين ديوار ايجاد خواهد كرد.
در نخستين بيانيه تشكيل فراخوان مصر عليه ديوار فولادي آمده است: خطر مستقيم و نخستين خطر عليه امنيت ملي مصر از سوي رژيم صهيونيستي است كه شعار آن "از نيل تا فرات " است.
اين بيانيه افزود: مقاومت در غزه خط مقدم دفاع از منطقه سيناي مصر در برابر دشمني است كه دو بار اين منطقه را اشغال كرد و تهديد ميكند كه براي سومينبار آن را اشغال خواهد كرد.
اين بيانيه خواستار "حمايت از مقاومت ملت فلسطين با همه ابزارها و شيوهها شد؛ نه اينكه دولت مصر ديوار حائلي را براي تشديد محاصره غزه بسازد "
در بخش ديگري از بيانيه آمده است: نظام مصر به جاي استحكام بخشيدن به مرز اين كشور با فلسطين اشغالي، به صدها صهيونيست اجازه ميدهد كه بدون ويزا وارد منطقه سيناي مصر شوند و اين نظام ديوار حائلي را احداث ميكند تا اعضاي يك خانواده درمنطقه رفح مصر و منطقه رفح فلسطين را از يكديگر جدا كند و مردم غزه را كه زير محاصره دشمن قرار دارند، دوباره محاصره كند و نظام مصر با اين كار جنايتي ضد ملي، ضد ديني و ضد بشري را مرتكب ميشود تا غزه را تبديل به زندان كند.
اين بيانيه خواستار "رسوا كردن اين جنايت زشت براي دفاع از فلسطين و مصر شد و تاكيد كرد كه حاكميت مصر بر خاك خود و حفاظت از آن در آزادسازي خود از قيد و بندهاي توافقنامه "كمپ ديويد " و استقرار كامل ارتش مصر در منطقه سينا و بازگشايي گذرگاه مرزي "رفح " تحت حاكميت و قوانين مصر نظير ساير گذرگاههاي مرزي مصر با ليبي و سودان است ".
رژيم صهيونيستي با اعمال محاصره عليه نوار غزه گذرگاههاي اين منطقه را به روي فلسطينيان بسته است. دولت مصر نيز با وجود درخواستهاي مكرر مردم كشورهاي عربي و اسلامي، از بازگشايي دائم گذرگاه رفح به عنوان تنها گذرگاه ارتباطي فلسطينيان با جهان خارج خودداري ميكند.
مسئولان مصري اين گذرگاه را تنها براي مدت اندكي باز كرده و بار ديگر ميبندند و اجازه ورود كمكهاي بشردوستانه كمي به اين منطقه داده ميشود كه اين وضعيت، مردم نوار غزه بويژه بيماران و مجروحان فلسطيني را با مشكل جدي مواجه كرده است.
رژيم صهيونيستي از 27 دسامبر سال 2008 تا 18 ژانويه 2009 ميلادي به مدت 22 روز نوار غزه را آماج حملات خود قرار داد كه درجريان آن بيش از يكهزار و 450 فلسطيني شهيد و پنج هزار و 500 نفر ديگر زخمي شدند و سه ميليارد دلار به ساختار زيربنايي اين منطقه زيان وارد شد.