زيمبابوه تلاش مي کند با جلب اعتماد سرمايه گذاران خارجي شرايط را براي ورود مجدد سرمايه هاي خارجي به اين کشور فراهم کند.
يک مسئول بخش سرمايه گذاري زيمبابوه اعلام کرد هر چند شرکتها و سرمايه گذاران خارجي درباره اوضاع داخلي زيمبابوه و شرايط براي وارد کردن سرمايه هاي خود به بخشهاي اقتصادي و تجاري اين کشور ترديدهايي دارند اما دولت تلاش مي کند بار ديگر اعتماد انها را جلب کند.
مارا هاتيواگون، رئيس شوراي سرمايه گذاري زيمبابوه که يک نهاد دولتي است، در هراره اعلام کرد به نظر مي رسد شرکتها و سرمايه گذاران خارجي نيز رويکردي مانند دولتهاي خود در پيش گرفته اند و پيش از وارد کردن سرمايه هاي خود به زيمبابوه اوضاع و شرايط سياسي و امنيتي کشور ما را به دقت دنبال مي کنند تا از نتيجه بخش بودن سرمايه گذاري خود اطمينان حاصل کنند.
اين مقام دولتي زيمبابوه خاطر نشان کرد هر چند هر ماه هيئتها و گروههاي تجاري از کشورهاي مختلف با شوراي سرمايه گذاري زيمبابوه مذاکره مي کنند اما هنوز هم هيچيک از اين کشورها براي سرمايه گذاري در زيمبابوه وارد عمل نشده است. وي افزود بدون ترديد کشورها و شرکتهاي سرمايه گذار خارجي منتظر هستند شرايط در زيمبابوه بهبود پيدا کند، انها اميدوار هستند که ابهامات و ترديدهايي که دارند کاملا برطرف شود تا با اسودگي و اطمينان کامل سرمايه هاي خود را وارد زيمبابوه کنند.
مارا هاتيواگون تصريح کرد هئيتهاي تجاري و اقتصادي خارجي بيشتر درباره امکان فعاليت و سرمايه گذاري در بخش معادن زيمبابوه با شوراي سرمايه گذاري زيمبابوه مذاکره مي کنند اما هيچکدام تا کنون طرحي براي سرمايه گذاري ارائه نکرده اند.
مارا هاتيواگون در عين حال ضمن ابراز خوشبيني نسبت به اينده تاکيد کرد شوراي سرمايه گذاري زيمبابوه معتقد است ديدار اتي مسئولان بازار مشترک شرق و جنوب افريقا که ماه اينده در شهر ساحلي ويکتوريا برگزار خواهد شد مي تواند ديدگاه کشورها و شرکتهاي خارجي را درباره شرايط سرمايه گذاري در زيمبابوه تغيير دهد.
صندوق بين المللي پول چهارشنبه گذشته اعلام کرد کمکهاي خود را به زيمبابوه از سر مي گيرد. اين نهاد پولي سازمان ملل اعلام کرد هيئت مديره اين صندوق تصميم گرفته است تعليق اعطاي کمک فني به صندوق زيمبابوه را لغو کند. صندوق بين المللي پول تصريح کرد اين تصميم را با توجه به پيشرفتهاي حاصل شده در سياست اقتصادي زيمبابوه و رويکرد سازنده زيمبابوه در قبال اين نهاد مالي بين المللي اتخاذ کرده است و اماده است در زمينه هاي سياست گذاري و مديريت مالي و همچنين اعطاي وام به زيمبابوه کمک کند.
از سال دو هزار و دو که روابط ديپلماتيک ميان زيمبابوه و کشورهاي غربي رو به وخامت گذاشت،چندين شرکت سرمايه گذاري خارجي سرمايه هاي خود را از زيمبابو خارج کردند.
کشورهاي غربي که انتخاب مجدد رابرت موگابه را در انتخابات رياست جمهوري بيست و هفتم ژوئن گذشته قبول ندارند بر اين عقيده هستند که اصلاحات کشاورزي سختگيرانه اي که در سال دو هزار در زيمبابوه به اجرا گذاشته شد و در نتيجه ان دولت موگابه زمينهاي کشاورزان و مزرعه داران سفيد پوست را از انها گرفت، عامل اصلي بحران اقتصادي اين کشور افريقايي است اما رابرت موگابه، رئيس جمهور زيمبابوه، ريشه مشکلات اصلي اقتصاد کشورش را سياستها و رويکرد خصمانه غرب در قبال هراره مي داند و معتقد است تحريمهايي که کشورهاي غربي بر دولت زيمبابوه تحميل کرده اند عامل اصلي وخامت اوضاع اقتصادي اين کشور است.
به گزارش پايگاه اينترنتي les affaires لزافر (تجارت)، از زمان تشکيل دولت وحدت ملي در فوريه گذشته، اميدها و انتظارات براي بازگشت سرمايه گذاران خارجي به زيمبابوه افزايش يافته است.