هاآرتص نوشت تنش ميان جنبش حماس و دولت مصر توافق به منظور آزادي شاليت را به خطر مي اندازد.
روزنامه اسرائيلي هاآرتص در شماره روز يکشنبه خود با درج مطلبي به قلم آموس هارل و آوي ايساچاروف نوشت جرج گالوي (George Galloway)، نماينده پيشين پارلمان انگليس که در مصر به سر مي برد روز جمعه مجبور شد اين کشور را ترک کند.
وي در اواخر دهه هزار و نهصد و هفتاد نيز به سرزمينهاي فلسطيني سفر کرده و در آن موقع نيز حمايت از سازمان آزاديبخش فلسطين را خواستار شده بود.
گالوي يک گروه امداد رسان را موسوم به " لايف لاين 3 " سازماندهي کرده بود تا وارد نوار غزه شود که باعث خشم مقامات مصري در هفته هاي اخير شد و در نهايت با واکنش مقامات ارشد قاهره روبرو گرديد.
اين در حالي است که در پي اين اقدامات، شماري از نمايندگان مجلس مصر با حضور در شبکه هاي تلويزيوني عربي به اين اقدام ناخوشايند در قبال مهمانان در کشورشان اعتراض کرده اند.
اما به نظر مي رسد آنچه باعث ناخرسندي قاهره شده است حضور بدون چون و چرا و غير قابل ترديد شاخه هاي مختلف اخوان المسلمين در مناطق مختلف از مصر گرفته تا کشور ترکيه در امور کمک رساني اين گروههاي امداد رسان بوده است که منجر به آن شد دولت اين کشور اجازه ندهد اين کمک ها به نوار غزه وارد شوند و باعث بدتر شدن اوضاع در اين منطقه ساحلي شد.
آنچه مسلم است اين که جنبش فلسطيني حماس روزهاي راحتي را پشت سر نمي گذارد.
پنجشنبه شب دفتر بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل اعلام کرد تل آويو تمايلي ندارد تا درخواستهاي بيشتري را به منظور مبادله اسراي فلسطيني با گلعاد شاليط بررسي کند و نتانياهو نيز به طور مکرر بر اين نکته پافشاري مي کند که پيشنهادي که از طريق ميانجي آلماني سه هفته پيش به اطلاع مقامات حماس رسيده است، آخرين طرحي به شمار مي رود که اين گروه دريافت مي کند.
رسانه هاي عربي گزارش داده اند اسرائيل به طرح پيشنهادي خود در خصوص اخراج بيش از يکصد تن از تروريستهايي که آزاد مي شوند از کرانه باختري رود اردن، پايبند است و همچنين با آزادي شماري از مسئولان ارشد حماس نيز مخالفت مي کند.
با اين حال، گروه مذاکره کننده اسرائيلي در تلاش است تا راههايي را براي تحت تاثير قرار دادن حماس بيابد، هر چند برخي مشکلات در اين رابطه وجود دارند و شکاف ميان جناح هاي مذاکره کننده بيشتر شده است.
فلسطيني ها بارها از طرف اسرائيلي شنيده اند تصميم ندارند يک ميليمتر ديگر به پيش بروند.
اين روند در حالي به پيش مي رود که اسرائيل شاهد پرتاب يک فروند راکت از نوار غزه به مناطق مسکوني خود بوده است و نيروي هوايي اسرائيل نيز به شماري از تونل هاي حمل قاچاق حمله کرد که به کشته شدن سه فلسطيني منجر شد.
منابع اطلاعاتي نظامي مي گويند نيروهاي حماس عامل پرتاب اين راکت نبوده اند بلکه اعضاي جناح هاي کوچکتر شبه نظامي فلسطيني به اين کار اقدام کرده بودند.
جنبش حماس تلاشهاي کمي را براي اعمال سختگيري در قبال جناح ها و گروه هاي کوچکتر در نوار غزه صورت داده است که به نظر مي رسد رويکرد افراط گرايانه تري در مقايسه با اين جنبش دارند و تنش ها را نيز با دولت مصر افزايش داده است.
اتفاقات اخير اين پيام هشدار دهنده را به اسرائيل و مصر مي دهد که بن بست در مذاکرات براي مبادله اسرا، تداوم محاصره نوار غزه به همراه تلاش مصري ها براي ساخت ديوار فلزي در طول خط مرزي خود با نوار غزه در منطقه رفح فقط به يک رويارويي مرزي منجر خواهد شد.
قاهره نه فقط اعلام کرده است اجازه نمي دهد گروه هاي امداد رسان از مرز اين کشور عبور کنند و وارد نوار غزه شود بلکه تصميم دارد اين مانع فلزي را نيز احداث کند.
تشييع جنازه يک نظامي مصري که هفته گذشته در منطقه مرزي با تيراندازي فلسطيني ها کشته شده بود از نگاه برخي روزنامه هاي مصري خيانتي از جانب جنبش حماس به شمار مي رفت.