با تشديد درگيري هاي قومي در جنوب سودان شمار کشته شدگان در چند روز اخير دست کم به يکصد و پنجاه نفر رسيده است.
شبکه فرانسه زبان ت.و.سنک با اشاره به وضع در حال انفجار جنوب سودان گزارش مي دهد: در جنوب سودان مردم مجبورند براي به دست آوردن قوت روزانه زمين را بروبند. سيصد و پنجاه هزار نفر از مردم جنوب سودان در دوازده ماه گذشته به دليل درگيري هاي مرگبار متعدد بر سر دام، چراگاه، آب و مسايل سياسي و رقابت هاي قومي از منبع درآمد و زيست شان محروم شده اند. فقط در هفته گذشته در ايالت وايا در جنوب يکصد و چهل نفر کشته شدند. رقابت هاي قومي و درگيري بين گروه هاي سياسي يا عليه دولت در سال 2009 بالغ بر 2500 نفر را در جنوب سودان به کام مرگ فرستاده است.
ت.و.سنک گزارش مي دهد: اعضاي گروه هاي بشردوستانه زنگ خطر را براي جنوب سودان به صدا درآورده اند. منطقه اي که از سوي جامعه بين المللي به دست فراموشي سپرده شده ، زيرا تصور اين است که در آن صلح برقرار شده است. استانيس بونه، از سازمان " هنديکپ اينترنشنال" مي گويد: نبود امنيت دسترسي به مردم آسيب پذير را در منطقه اي که در ان فقط پنجاه کيلومتر راه آسفالته وجود دارد، خيلي مشکل ساخته است. به علاوه اين منطقه دچار خشکسالي هم هست که در کل شرق آفريقا ديده مي شود. دولت توان آن را که تمام خدمات پايه اي را تامين کند، ندارد. کاهش ميزان بودجه دولت به خاطر بحران بين المللي و کاهش بهاي نفت نيز مزيد بر علت شده است.
ت.و.سنک گزارش مي دهد: دولت خرطوم و شورشيان جنوب بعد از بيست و يک سال جنگ در سال 2005 توافقنامه صلح امضا کردند اما فرآيند اجرايي آن با کندي پيش مي رود و احتمال دارد برنامه همه پرسي عمومي در سال 2011 براي استقلال جنوب به تعويق بيفتد. سازمان هاي مردم نهاد از سازمان ملل و ده هزار کلاه آبي آن در جنوب سودان، انتظار دارند اوضاع را ساماندهي کنند.
نيکلا ورکن از سازمان اکسفام مي گويد: سازمان ملل با توجه به درگيري هاي مرگبار جاري، به وضوح قادر به مداخله موثر نيست.
در عين حال جنوب و شمال بر سر خط مرزي شان نيز توافق ندارند. منطقه مرزي آبيه سرشار از نفت است. آبيه نيمي از درآمد دولت سودان و تقريبا کل درآمد جنوب را تامين مي کند.