کشورهاي اروپايي اخيرا تدابير خود را در برابر سيل مهاجرت غير قانوني از طريق مديترانه تشديد کرده است .
ايتاليا روز پنج شنبه 227 مهاجر غير قانوني را از ابهاي اين کمشور به ليبي باز گرداند.
منابع عربي اعلام کردند اتحاديه اروپا بين خود و کشورهاي شمال افريقا منطقه بيطرف ايجاد خواهد کرد.
طبق امار دولت ايتاليا هم اکنون دو ميليون مهاجر افريقايي براي عبو از مديترانه و وورد به اروپا اماده مي شود . انها با قايق هاي مرگ اقدام به اين کار مي کنند .
در سال 2008 حدود 37 هزار مهاجر وارد سواحل اتاليا شدنند.
اتحاديه اروپا اعلام کرد در سال دو هزار و هشت در مجموع دويست و چهل هزار درخواست پناهندگي ثبت کرده است. افرادي که در سال دو هزار هشت از کشورهاي عضو اين اتحاديه درخواست پناهندگي کرده اند اغلب از کشورهاي عراق،روسيه ، سومالي، صربستان و افغانستان بودند.
بر اساس ارقام و اطلاعاتي که اداره امار وابسته به اتحاديه اروپا در بروکسل منتشر کرده است عراقيها دوازده درصد، روسها نه درصد، اتباع سومالي شش درصد، صربها شش درصد و افغانها نيز پنج درصد از مجموع متقاضيان پناهندگي را در سال دو هزار و هشت تشکيل مي دادند.
در ميان کشورهاي اروپايي نيز که اطلاعات مربوط به درخواستهاي پناهندگي در سال دو هزار و هشت قابل دسترسي است، فرانسه با چهل و يک هزار درخواست در جايگاه اول قرار دارد و پس از ان انگليس با سي هزار و پانصد درخواست در جايگاه دوم قرار گرفته است. پس از فرانسه و انگليس، به ترتيب کشورها المان با بيست و شش هزار و نهصد، سوئد با بيست و چهار هزار و نهصد، يونان با نوزده هزار، بلژيک با پانزده هزار و نهصد و هلند با پانزده هزار و سيصد تقاضا قرار گرفته اند.
اغلب درخواست هاي پناهندگي که در سال دو هزار و هشت از کشور هاي عضو اتحاديه اروپا صورت گرفته ، رد شده است.
درخواست کنندگان پناهندگي از فرانسه بيشتر روس(نه درصد) صرب (هشت درصد) و ماليايي(هشت درصد ) بوده اند . در جزيره مالت بيشتر درخواست کنندگان پناهندگي سوماليايي(چهل و يک درصد ) و ساحل و عاج و نيجريه بوده اند.
سيلويو برلوسکني نخست وزير ايتاليا شنبه از حق کشورش براي بازگرداندن مستقيم مهاجران غيرقانوني که در آبهاي ليبي بازداشت شده بودند دفاع کرد و گفت در اين ماجرا هيچ نقض حقوق بشري صورت نگرفته است.
اين اخراج مستقيم مهاجران غيرقانوني به ليبي به علت اين که مهاجران غيرقانوني امکان ارايه تقاضاي پناهندگي ندارند از سوي سازمانهاي مدافع حقوق بشر و کميسارياي عالي سازمان ملل در امور آوارگان محکوم شد.
در همين حال انگلا مرکل صدر اعظم المان اعلام کرد لازم است به جوانان مهاجر براي تحقق دستاورها در المان فرصت داد.
مرکل با تاکيد بر لزوم فراگيري زبان الماني توسط مهاجران به منظور ادغام در جامعه المان گفت اموزش زبان الماني دروازه ورود براي استفاده کامل از امکانات و تضمين پيشرفت شغلي و فردي است.
گزارشها از کاهش پانزده درصدي شمار خارجيهايي که سال گذشته تابعيت المان را دريافت کرده اند حکايت دارد.