يک مسئول وزارت امور خارجه موزامبيک روز چهار شنبه اعلام کرد نشست منطقه اي محدود سران افريقا براي بررسي بحران سياسي در ماداگاسکار و اوضاع داخلي زيمبابوه روز پنجشنبه در ماپوتو پايتخت موزامبيک برگزار خواهد شد.
تروئيکاي ارگان امنيتي جامعه توسعه جنوب افريقا (سادک) روز پنجشنبه از ساعت پانزده به وقت گرينويچ در پايتخت موزامبيک تشکيل جلسه خواهد داد.
يک مسئول بلند پايه دولت زيمبابوه اعلام کرد رابرت موگابه رئيس جمهور اين کشور هراره را به مقصد ماپوتو ترک کرده است.
اين منبع که نخواست نامش فاش شود تصريح کرد رابرت موگابه بعد از ظهر روز چهار شنبه براي شرکت در نشست فوق العاده سران سادک که قرار است در ماپوتو برگزار شود هراره را ترک کرد. وي افزود در اين نشست به طور ويژه اوضاع داخلي زيمبابوه و همچنين بحران سياسي ماداگاسکار مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
اوت گذشته در نشست ماپوتو، اندري راجوئلينا، رئيس جمهور ماداگاسكار پس از کودتا به همراه سه رئيس جمهور سابق اين کشور يعني مارك راوالومانانا، ديديه راتريسكا و البرت زافي براي حل بحران کنوني کشورشان مذاکرات فشرده اي انجام دادند و سرانجام منشور انتقالي کشورشان را امضا کردند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از ماپوتو، مارك راوالومانانا رئيس جمهور پيشين ماداگاسکار كه سال دو هزار و دو به اين سمت انتخاب شده بود اوايل سال گذشته به تدريج حمايت ارتش را از دست داد و با شديدترين بحران سياسي مواجه شد به طوري كه سرانجام مجبور گشت در تاريخ هفدهم ماه مارس اختيارات و مسئوليتهاي خود را در عالي ترين مقام سياسي ماداگاسكار خود را به يك هيئت نظامي واگذار كند. اين هيئت نظامي نيز بلافاصله اختيارات راوالومانانا را به اندري راجوئلينا كه رئيس جناح مخالف بود واگذار كرد.
زيمبابوه نيز در سال گذشته با مشکلات اقتصادي زيادي روبرو شد. کشورهاي غربي که انتخاب مجدد رابرت موگابه را در انتخابات رياست جمهوري بيست و هفتم ژوئن گذشته قبول ندارند بر اين عقيده هستند که اصلاحات کشاورزي سختگيرانه اي که در سال دو هزار در زيمبابوه به اجرا گذاشته شد و در نتيجه ان دولت موگابه زمينهاي کشاورزان و مزرعه داران سفيد پوست را از انها گرفت، عامل اصلي بحران اقتصادي اين کشور افريقايي است اما رابرت موگابه ريشه مشکلات اصلي اقتصاد کشورش را سياستها و رويکرد خصمانه غرب در قبال هراره مي داند و معتقد است تحريمهايي که کشورهاي غربي بر دولت زيمبابوه تحميل کرده اند عامل اصلي وخامت اوضاع اقتصادي اين کشور است.