اتحاديه عرب از سفر باراك اوباما در ابتداي ماه ميلادي آينده به مصر و سخنرانياش در قاهره استقبال كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عمرو موسي، دبيركل اتحاديه عرب در كنفرانس خبري گفت: ما از اين اقدام مهم باراك اوباما، رييس جمهور آمريكا استقبال ميكنيم.
عمرو موسي افزود: اتحاديه عرب از اقدام تازه باراك اوباما استقبال ميكند؛ اكنون جهان انتظار تغيير در سياستهاي آمريكا را در قبال مسايل بينالمللي دارد.
همچنين سامح شكري، سفير مصر در واشنگتن گفت: ما از سفر باراك اوباما به قاهره در ژوئن استقبال ميكنيم.
وي تصريح كرد: سخنراني باراك اوباما فرصت مهمي را جهت ادامهي ارتباط آمريكا با جهان عرب و اسلام ايجاد ميكند.
اين در حالي است كه هشام يوسف، مدير دفتر عمرو موسي به خبرگزاري فرانسه گفت: كشورهاي عربي بدون خوش بيني بيش از حد از باراك اوباما انتظار دارند كه موضعگيرياش را در قبال اسراييل در جريان سفرش به مصر اعلام كند.
يوسف افزود: ما منتظر هستيم كه اوباما سياست جديدش را در قبال درگيري اعراب و اسراييل مشخص كند.
مدير دفتر عمرو موسي عنوان داشت: اعراب به اوباما موضعگيري خود را ابلاغ كردهاند و آن اين است كه مذاكره با اسراييل بدون توقف شهركسازيها و اقدامات اسراييل در بيتالمقدس فايده نخواهد داشت.
روزنامه اماراتي دارالخليج نوشت: مسوولان مصر به منظور انتخاب مكان مناسب در مصر براي سخنراني باراك اوباما وارد عمل شدهاند و با همكاري سيستمهاي ويژه آمريكا و مصر مقدمات امنيتي اين سفر را فراهم ميكنند.
منابع آمريكايي به الخليج گفت: عمر سليمان، وزير اطلاعات مصر و جمال مبارك، پسر حسني مبارك، رييس جمهور مصر در جريان سفر اخيرشان به واشنگتن مقدمات سفر باراك اوباما را به قاهره بررسي كردند.
اين منابع گفتند: اين دو مسوول نقش محوري را در قانع ساختن اوباما در زمينه سفر به مصر به جاي اندونزي ايفا كردند.
منابع آمريكايي گفتند: مصر اكنون نامزد ايفاي نقشي اساسي نه تنها در روند صلح بلكه در ثبات در منطقه است.
به گفته اين منابع واشنگتن خواهان دستيابي به پيشرفت قابل ملاحظه و واقعي در روند صلح و موافقت اسراييل در قدم برداشتن در اين روند است.
اين مقامات آمريكايي افزودند: باراك اوباما در حال بررسي برگزاري كنفرانس صلح با حمايت آمريكا، اروپا و كنفرانس گستردهتر از كنفرانس مادريد در سال 1991 است. اما نيازمند حمايت جهان عرب و اسلام از يك سو و جامعه جهاني از سوي ديگر جهت دستيابي به پيشرفتي بيسابقه است كه اجازهي انعطاف پذيري اعراب و فلسطينيها را در قبال مسايل مورد اختلاف براي تكميل راهحل تشكيل دو كشور فلسطين و اسراييل بدهد.