يك مجله آمريكايي از مرگ مبارك به عنوان "انفجار بمب " ياد كرد و از وقوع احتمال كودتاي نظامي در اين كشور در صورت جانشيني جمال مبارك به جاي پدرش خبر داد.
به گزارش فارس، مجله آمريكايي فارين پاليسي، موضوع مرگ "حسني مبارك " و حوادث بعد از آن در مصر را مورد توجه قرار داد و اين حادثه را به انفجار يك بمب در مصر تشبيه كرد.
اين مجله آمريكايي در اين مقاله تاكيد كرد كه موضوع مرگ حسني مبارك يا كنارهگيري وي از قدرت، مصر در هرج و مرج فرو خواهد رفت.
در اين گزارش كه با عنوان "بعد از فرعون " منتشر شد، آمده است كه از ميان بحرانهايي كه دولت آمريكا را تهديد ميكند، "بمب ساعتي " در مصر است كه ميتواند وحشت خاصي را ايجاد كند.
اين گزارش با اشاره به اينكه هيچ كس زمان انفجار اين بمب را نميداد، ولي در عين حال تاكيد كرد كه مبارك همچنان فرصت دارد تا براي چند سال ديگر نيز قدرت را در دست داشته باشد و احتمالا قصد كنارهگيري از قدرت را نيز ندارد.
فارين پاليسي با اشاره به جماعت اخوان المسلمين و اينكه اين گروه تنها گروه مخالف دولت در مصر است، نوشت كه اين گروه منتظر خلأ قدرت در مصر است.
از سوي ديگر يك مقام اطلاعاتي غربي نيز در اين مورد نوشت كه دولت مصر طرح مفصلي را براي بستن قاهره پايتخت اين كشور در چنين شرايطي تدارك ديده است تا بتواند از وقوع كودتا در كشور جلوگيري كند.
اين تحليل آمريكايي ميافزايد كه با توجه به اينكه مبارك كسي را براي جانشيني خود تعيين نكرده است، ميافزايد كه مسئولان انتقالي در مدت زماني كوتاهي اداره امور كشور را در اختيار خواهند گرفت تا بتوانند زمينه را براي انتخابات زودهنگام آماده كنند، اين تحليل پيشبيني كرد كه در اين دوره حتما نابسامانيهاي گستردهاي نيز در مصر ايجاد خواهد شد.
بنا بر اين گزارش، بر اساس اصلاحاتي كه قانون اساسي اين كشور انجام شده است، به احتمال قوي "جمال مبارك " فرزند حسني مبارك جانشين وي خواهد شد و به اين صورت جانشيني در مصر به موروثي تبديل خواهد شد، جمال نيز از سوي طبقه مرفه و بازرگانان مورد قبول است، اما مورد اعتماد مردم عادي در مصر نيست، به همين علت تصدي پست رياست جمهوري از سوي وي ممكن است به وقوع كودتاي نظامي به صورت سنتي يا كودتاي مخملي منجر شود و يك مقام ارشد نظامي را در رأس هرم قدرت قرار دهد.
اين مجله پيشبيني كرد كه ابتكارهاي مصر در منطقه در دوره حكومت انتقالي در خصوص اوضاع فلسطين و سودان متوقف شود و به اين ترتيب نگراني همپيمانان مصر مانند آمريكا، عربستان و اسرائيل را افزايش داده است.
اين گزارش تاكيد دارد كه وزارت خارجه اين كشورها اقدامات محرمانه خود را براي مقابله با اين وضعيت آغاز كردهاند و بنا بر اظهارنظر مسئولان سابق آمريكا در دولت بوش، دولت آمريكا هم اكنون براي مقابله با چنين وضعيتي در مصر آماده نيست.