دولت کنیا فشار خود را برای کاهش عوارض گمرکی ورود چای به پاکستان بیشتر کرده است.
به گزارش ایانا و به نقل از بیزینس دیلی (Business Daily)، دولت کنیا فشار خود را برای کاهش عوارض گمرکی ورود چای به پاکستان بیشتر کرده است.
هدف از این اقدام، کمک به کاهش معضل قاچاق به کشور افغانستان است.
سیسیلی کاریوکی (مدیر اجرایی سازمان چای کنیا) گفت: مسئله چندان با اهمیت نیست و ما می توانیم با تنظیم حجم چای وارداتی به افغانستان به این قضیه پایان دهیم. به هر حال در سیستم بازار آزاد هر کسی حق دارد هر کالایی را از هر کسی که بخواهد خریداری نماید. اما می توان با کاهش عوارض ورود چای به پاکستان، معضل قاچاق را رفع نمود.
پاکستان اخیراً عوارض گمرکی ورود چای را 10 درصد تعیین نمود. غیر از این، 15 درصد بابت مالیات فروش و 10 درصد نیز مالیات ارزش افزوده و 2 درصد نیز مالیات درآمد بر چای وارداتی وضع کرده است.
قاچاقچیها بین 15 تا 20 درصد مجموع عوارض فوق را روی قیمت محموله شان می کشند.
آمارهای رسمی نشان می دهد صادرات چای کنیا به افغانستان در 9 ماه منتهی به سپتامبر 2009 با وجود کاهش صدور چای این کشور به خریداران همیشگی اش یعنی مصر، انگلستان و پاکستان حدود 30 درصد افزایش یافته است.
افغانستان، چای ممتاز کنیا را پس از ورود با چایهای دیگر مخلوط کرده، آن را با نام چای کنیا به پاکستان می فرستد.
واردات چای سبز افغانستان نیز به دو برابر نیاز داخلی رسیده است.
کاریوکی گفت: این وضع فروش برای ما خوب است. اما ما نگران پیامدهای این اتفاق در دراز مدت هستیم. زیرا ناخالص شدن محصولات اصلی و متعاقب آن کاهش مشتریان را به دنبال دارد.
وی اضافه کرد: ما از طریق سفارت کنیا در اسلام آباد خواستار بازنگری در عوارض گمرکی ورود چای به پاکستان شده ایم.
یک ماه قبل بود که انجمن چای پاکستان ادعا کرد حدود 70 هزار تن چای به طور غیر قانونی همه ماه در قالب توافقنامه تجارت ترانزیت افغانستان (ATTA) به این کشور (پاکستان) قاچاق می شود.