ديدهگاهای اسلام درباره حكومت در قالب مقالهای با عنوان«اسلام و دموكراسی» در مطبوعات سيرالئون بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، اين مقاله كه از سوی رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پنجمين اجلاس اديان جهان در استراليا ارائه شد، توسط رايزنی فرهنگی ايران در سيرالئون در مطبوعات اين كشور چاپ و مورد بررسی قرار گرفت.
رايزنی فرهنگی ايران به منظور پاسخ گويی به شبهات الغا شده توسط دشمنان اديان الهی، ارتقاء سطح فكری نخبگان، تبيين رابطه ميان اسلام و دموكراسی برای شخصيتهای علمی، دينی و فرهنگی مسلمان و مسيحی سيرالئون و تنوير افكار عمومی نسبت به مواضع سياسی، فرهنگی و اجتماعی اسلام ناب، مقاله يادشده را در روزنامههای استاندارد تايمز ، اسپيكتيتور و سلون تايمز منتشر كرد.
در بخشهايی از مقاله «اسلام و دموكراسی» آمده است: جمهوری اسلامی ايران نمونه مشخصی از حكومت اسلامی منطبق بر مردم سالاری دينی است.
يكی از مهمترين اهداف دولت اسلامی رشد بشر و گام برداشتن در مسير تعالی آن است؛ از نظر اسلام قوانين بايد مبتنی بر آموزههای الهی و اسلامی باشد در اين صورت با اجرای تعاليم اسلامی زمينههای لازم برای رشد و تعالی بشر فراهم میشود.
در ادامه اين مقاله مبانی اسلامی حكومت، اهداف، ساختارها و ويژگیهای كارگزاران و مسئولان اسلامی پرداخت و شاخصههای آنان را در نظام جمهوری اسلامی ايران تشريح شده است؛ حاكمان و كارگزاران نظام اسلامی و دينی بايد خود نيز در عمل به خداوند ايمان و اعتقاد داشته و عامل به احكام الهی باشند.
همچنين در اين مقاله با بيان اين سوال اساسی كه چه كسی حق حكومت داشته و آيا در نظام حكومتی امكان نظارت و مشاركت وجود خواهد داشت تأكيد شده است كه بر اساس الگوی جمهوری اسلامی ايران به عنوان دموكراسی دينی ، مردم در تمام شئونات حضور و مشاركت فعال دارند.
ويژگیهای دولت اسلامی از جمله عدالت، امر به معروف و نهی از منكر، آزادی بيان، برابری و مساوات در حقوق مدنی، امتيازات و فرصتهای اجتماعی و نقش ولايت فقيه در جمهوری اسلامی ايران نيز در اين مقاله بررسی شده است؛حكومت اسلامی تحت نظارت ولی فقيه ادامه مسير ائمه معصومين (ع) است زيرا ولی فقيه در حكومت دينی بر اجرای احكام دينی و تضمين مشروعيت الهی و مردمی نظارت دارد.
همچنين در پايان اين مقاله تفاوتهای موجود ميان مردم سالاری دينی و دموكراسی غربی مورد بررسی قرار گرفته است.