منابع قضايي مصر اعلام كردند كه دادگاه عالي اين كشور به دانشجويان و دختران پوشيهدار به شرط برداشتن نقابشان در ابتداي جلسه، اجازه شركت در امتحانات پايان ترم را داده است.
به گزارش فارس، يك منبع قضايي آگاه مصري در اين زمينه گفت: دادگاه عالي اداري مصر كه شامل 7 قاضي عالي رتبه اين كشور است، اجراي حكم دادگاه اداري را لغو كرد.
بنا به گزارش المنار براساس اين حكم كه در ماه ژانويه گذشته صادر شده بود، مقامات دانشگاهها اين حق را يافتند كه زنان پوشهدار را از شركت در امتحانات منع كنند.
اين منبع آگاه افزود كه حكم دادگاه عالي تنها اين زنان را ملزم مي كند كه وقتي از آنان خواسته شد چهره خود را مشخص كنند تا هنگام ورود به جلسه قابل شناسايي باشند.
اين دادگاه همچنين از دانشگاه خواسته است كه به زنان پوشيهدار فرصت ادامه تحصيل در دانشگاه را همانند ديگر زنان به آنها بدهند.
مسئولان دانشگاههاي مصري مدعي هستند كه دانشجويان پوشيهدار از تلفنهاي همراه در زير پوشش خود براي تقلب در امتحانات استفاده ميكنند.
مسئله پوشيه طي ماههاي اخير به مسئلهاي جنجالي در محافل فرهنگي مصر تبديل شده است. در اين راستا علماي الازهر از دولت مصر به بهانه جلوگيري از تندوري اسلامي حمايت كردهاند.
مدتي قبل نيز يكي از اعضاي هيات علمي دانشگاه قاهره به خاطر استفاده از پوشيه از ادامه تدريس منع شده بود.
جنجال در رابطه با استفاده از حجاب پوشيه از زماني شدت گرفت كه روزنامه انگليسي اينديپندنت ابتداي سال تحصيلي جاري به نقل از منابع آگاه خود خبر داده بود كه محمد سيد طنطاوي، بلندپايهترين مقام ديني كشور مصر در حال برنامهريزي براي منع كردن بانواني است كه با نقاب (پوشيه) ميخواهند وارد دانشگاه الازهر برترين موسسه آموزشي مذهب اهل تسنن شوند. از سوي ديگر روزنامه اسرائيلي هاآرتص اين حركت دولت را مبارزه و سختگيري در برابر عموميت بخشيدن و نشان دادن اسلام افراطي خواند. اين در حالي است كه اعتراضها به اين تصميم موجب شده بود كه دختران در جلوي خوابگاهها و مراكز آموزشي دست به تظاهرات بزنند.
اين نقشه طنطاوي زماني برملا شد كه وي هنگام ورود به يكي از كلاسهاي درس مقطع راهنمايي از دانش آموزان خواست تا نقاب خود را بردارند. طنطاوي با عصبانيت به دانشآموزان گفت كه نقاب به اسلام هيچ ارتباطي ندارد و تنها يك عادت است و همه دانشآموزان را مجبور كرد تا نقاب خود را بردارند.
ممنوعيت استفاده از نقاب در دانشگاههاي مصر در حالي است كه اكثر زنان اين كشور محجبه بوده و تنها تعداد اندكي از نقاب (پوشيه) استفاده ميكنند.