رييس جمهوري اريتره در مصاحبه اي با شبکه خبري العالم وجود هرگونه پايگاه نظامي رژيم صهيونيستي در خاک کشورش را به شدت تکذيب کرد.
به گزارش روز يکشنبه گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا ،ايساياس آفورکي افزود: خبرهاي منتشر شده در خصوص وجود پايگاه هاي رژيم صهيونيستي در خاک اريتره نادرست و هيچ گونه پايه و اساسي ندارد.
وي در ادامه افزود: انتشار اينگونه خبرها با اهداف خاصي صورت مي گيرد و پخش کنندگان چنين شايعاتي نيز در همين راستا گام مي بردارند.
آفورکي ادامه داد: اريتره هيچگاه اجازه نمي دهد در خاک اين کشور نيروهاي نظامي بيگانه مستقر شوند،زيرا اين امر حاکميت ملي کشورش را نقض مي کند و ثبات و صلح منطقه را تحت تاثير قرار مي دهد.
رييس جمهوري اريتره تاکيد کرد: ادعاهاي مطرح شده درباره حضور نيروهاي نظامي و پايگاه هاي اسراييلي در خاک اين کشور ساختگي است و بيان کنندگان آن اهداف خاصي را دنبال مي کنند.
آفورکي افزود: اسرائيل در صدد انحراف افکار عمومي از مسايل اصلي و حساس منطقه به سمت مسايل فرعي و غيرواقعي است.
وي تصريح کرد: هدف ديگر از بيان اينگونه ادعاها، تفرقه افکني ميان کشورها و ملت هاي منطقه است تا از اين راه مسايل و مشکلات اصلي منطقه ناديده گرفته شود.
رييس جمهوري اريتره خاطرنشان کرد: مشکلاتي مهم و اساسي در اين منطقه وجود دارد که نيازمند راه حل هاي مسالمت آميز در راستاي ايجاد صلح و ثبات است .
افورکي خاطر نشان ساخت: مقاومت نتيجه اشغالگري و حق مشروع ملتها براي رسيدن به حقوق شان است.
آفورکي پيرامون تشابهات مقاومت و تروريسم گفت : آمريکا براساس قاموس سياسي ، تمايلات و منافع خود گروهها را به دو دسته تروريست و مبارز تقسيم مي کند. اين برخورد گزينشي آمريکا بعد از حمله به عراق که به بهانه وجود سلاح کشتار جمعي صورت گرفت و دروغ بودن آن بعدا مشخص شد ، رنگ و لعاب خود را از دست داده است .
رئيس جمهوري اريتره ، رژيم اسرائيل را بزرگترين بازنده مناقشه درمنطقه خاورميانه برشمرد و گفت: اين رژيم همواره سياست تحميل را اعمال مي کند.
آفورکي افزود : توافقنامه هاي سازش مانند اسلو براي حل مشکل خاورميانه واقعگرايانه نيست و به هيچ راه حلي منجر نمي شود، زيرا اسرائيل نه تنها خواهان حل اين مشکل نيست، بلکه سياست تحميل شرايط را دنبال مي کند.
وي افزود : موضع کابينه هاي اسرائيل درباره مساله فلسطين روشن است و نيازي به تحليل ندارد، اما تحولات منطقه اي و موضع کلي نظام هاي عربي بر اين مساله تاثير منفي يا مثبت دارد.
رئيس جمهوري اريتره استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي را مطابق قوانين و موازين بين المللي حق جمهوري اسلامي دانست و گفت: استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي حقي است که همه قوانين و موازين بين المللي آن را براي همه کشورها از جمله ايران تضمين کرده است و نمي توان اين کشور را از آن محروم کرد.
رئيس جمهوري اريتره افزود :هدف آمريکا از خطرناک جلوه دادن برنامه هسته اي ايران ايجاد ترس ، وحشت و تنش در منطقه و معطوف کردن افکار عمومي به مسائل جزئي است .
وي بر ضرورت حل مشکلات و مسائل منطقه و همچنين موضوع هسته اي ايران از طريق گفت وگو ميان کشورهاي منطقه تاکيد کرد.
آفورکي پيرامون حضور نظامي ايران در اريتره گفت: انتشار اينگونه اخبار دروغين بخشي از راهبرد آمريکا در منطقه دانست .
گفتني است اريتره کشوري آفريقايي است که از شمال و غرب با سودان ، از جنوب با اتيوپي و جيبوتي و از شرق با درياي سرخ هم مرز است .
اين کشوراز لحاظ طبيعي دنباله فلات مرتفع اتيوپي است، با اين حال از جلگه هاي پست ساحلي نيز برخوردار است .
88/02/20