در آستانه سفر دو روزه رييس جمهوري موريتاني به ايران، وزير بازرگاني در ديدار با وزير اموراقتصادي و توسعه اين کشور بر ضرورت آمادهسازي زيرساختهاي لازم براي توسعه روابط اقتصادي و تجاري تاکيد کرد.
به گزارش موج، دكتر مهدي غضنفري در ديدار با سيدي ولد التاه، زيرساختهاي فعاليت اقتصادي را به مانند اتوباني در مسير توسعه تشيبه كرد و گفت: دولتها بايد زمينه مشاركت بيشتر بخشهاي خصوصي را بر روي اين اتوبان فراهم كنند.
وي با بيان اينكه روابط دو كشور ريشهدار و عميق بوده و اعتماد متقابل نيز وجود دارد، سطح مناسبات كنوني را با توجه به اراده مشترك براي توسعه مناسبات ناكافي دانست.
مقام عالي وزارت بازرگاني سپس به تلاشهاي جمهوري اسلامي براي رسيدن به خودكفايي و ارتقاي سطح فناوري در 30 سال پس از انقلاب اسلامي اشاره كرد و گفت: برخلاف كشورهاي سلطه، فناوري به دستآمده را فقط متعلق به خود نميدانيم و معتقديم پيشرفت و دستاوردها براي همه كشورها به ويژه برادران مسلمان و بالاخص منطقه آفريقا است.
دكتر غضنفري با تصريح بر اين موضوع كه سفر رييس جمهوري موريتاني به ايران نخستين گام براي شروع مناسبات ميان دو كشور است، از آمادگي ايران براي فراهم كردن راههاي توسعه روابط در تمامي حوزهها از جمله انتقال فناوري، ساخت واحدهاي توليدي، فروش محصولات و همچنين ارائه خدمات فني- مهندسي در اين كشور خبر داد.
وي عنوان كرد:دولت و بخشهاي خصوصي دو كشور كمترين اطلاع را از ميزان توانمنديهاي يكديگر دارند و بايد با انعقاد موافقتنامههاي زيرساختي مورد نياز، زمينه توسعه مراودات را ايجاد كرد.
وزير بازرگاني به همتاي موريتانيايي خود پيشنهاد داد تا پيشنويس تفاهمنامههاي همكاري فيمابين براي امضاي وزراي دو كشور تا پيش از حضور رييس جمهوري موريتاني در ايران آماده شود.
دكتر غضنفري ضرورت امضاي موافقتنامههاي زيرساختي از جمله اجتنناب از اخذ ماليات مضاعف، حمايت و تشويق از سرمايهگذاري، موافقتنامههاي گمركي، بيمهاي و بانكي را مورد تاكيد قرارداد و گفت: با امضاي اين موافقتنامهها زمينه حمايتهاي قانوني بخش خصوصي براي انجام فعاليتهاي بعدي فراهم ميشود.
وزير بازرگاني كشورمان سپس گفت: با توجه به امكان بهرهمندي جمهوري اسلامي موريتاني از تسهيلات ويژه بانك توسعه آفريقا و بانك توسعه اسلامي براي پروژههاي توسعهاي اين كشور ايران آمادگي اجرا و انجام پروژههاي عمراني و مهندسي مورد حمايت اين بانك ها را دارد.
مقام عالي وزارت بازرگاني افزود: که در صورت تمايل موريتاني امكان تامين فاينانس پروژهها و يا ايجاد زمينه عملياتي كردن فاينانس با بهرهگيري از متخصصان مجرب در ايران وجود دارد.
دكتر غضنفري خطاب به وزير امور اقتصادي و توسعه موريتاني گفت: ايران آمادگي هرگونه همكاري در زمينه كشاورزي، استخراج معادن، برگزاري نمايشگاه در موريتاني و يا بالعكس، انجام امور آموزشي، فرهنگي، گردشگري و فناوري اطلاعات را دارد.
وزيرامور اقتصادي و توسعه جمهوري اسلامي موريتاني نيز گفت: بدون شك اراده سياسي رهبران دو كشور بازتابهاي مثبتي بر توسعه و تقويت روابط فيمابين دارد.
سيدي ولد والتاه با ابراز اميدواري بر اين كه سفر رييس جمهوري موريتاني به ايران سرآغاز خوبي براي متنوعسازي روابط ومناسبات باشد، گفت: روابط ميان دو كشور نبايد تنها در سطح مناسبات سياسي منحصر باشد بلكه ضروري است ساير زمينهها از جمله روابط تجاري، اقتصادي، اجتماعي و ساير بخشها را بگيرد.
وي با بيان اين جمله كه ما در انتظار پيمانكاران ايران در پروژههاي موريتاني هستيم، گفت: مشاركت شركتهاي ايراني در طرحهاي ما تاثير مهمي پيشبرد اهداف توسعهاي ما دارد.
مقام موريتانيايي، به فناوري بالاي صنايع ايران و سطح كيفي آن اشاره كرد و گفت: پيشرفت علمي ايران در حوزه زمينشناسي و صنايع خودروسازي زمينه مناسبي براي ورود اين صنايع به موريتاني است.
وي سپس گفت: روابط دو كشور ريشهدار و عميق است و ايران و موريتاني از اعتماد متقابل و اراده مشترك براي توسعه مناسبات برخوردارند.
وزير امور اقتصادي و توسعه موريتاني، افزايش تعامل و تبادل اطلاعات ميان اتاقهاي بازرگاني دو كشور را خواستار شد و گفت: اين دو نهاد ميتوانند از تجارب يكديگر بهرهمند شوند.
وي با اشاره به اهتمام مسوولان موريتاني به توسعه شبكه حمل و نقل در شهر نوآكشوت پايتخت اين كشور گفت: با توجه به فناوري بالاي توليدات ايرانخودرو ميتوانيم نيازهاي بخش خودرو خود را از طريق توليدات ايران تامين كنيم.
سيدي ولد التاه، كه در راس هيات مقدماتي براي تدارك سفر رييس جمهوري موريتاني به ايران آمده، تجارب ايران در زمينه توليد كالاي كيفي را قابل تقدير دانست و يادآور شد: عدم شناخت از جمهوري اسلامي ايران موجب شد تا به جاي تامين كالا از ايران به ساير كشوها روي بياوريم اما اين سفر تاثير مهمي در ترغيب ما براي تامين كالا از ايران داشت.
وي در ادامه تبادل هياتهاي تجاري، برگزاري نمايشگاه در دو كشور، سفر فعالان بخش خصوصي به كشور مقابل و امضاي تفاهمنامههاي همكاري را موجب گسرش مناسبات ميان دو كشور دانست.
وزير امور اقتصادي موريتاني به برگزاري نشستي با مديرعامل بانك توسعه صادرات ايران در طول سفر خود اشاره كرد و ابراز اميدواري كرد امكان امضاي يادداشت تفاهمي با اين بانك و سازمانهاي مالي و بيمهاي ايران فراهم شود.
يادآور ميشود ايران و موريتاني در مرحله آغاز مناسبات قرار دارند و قرار است در طول سفر دوروزه رييس جمهوري اين كشور به ايران، يادداشت تفاهم و بيانيه سياسي فيمابين امضا شود.