براي نخستين بارجشنواره فيلم کودک دراتيوپي به همت رايزني فرهنگي ايران وبا همکاری مرکز تئاتر کودک و جوان كشوراتيوپي اول بهمن ماه در آدیس آبابا برگزارشد.
به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ اين جشنواره با حضور بیش از 300 نفر از دانش آموزان مدارس مختلف پایتخت و رسانه های اين کشور برگزارشد.
« غلام علائي » سرپرست وابستگي فرهنگي سفارت ايران در آديس آبابا ضمن اشاره به نکاتی در خصوص علل وقوع انقلاب اسلامی در جمهوري اسلامي ايران و گرامیداشت سی و یکمین سالگرد آن به تشریح برنامه های مورد اجرا پرداخت.
وي در بخش دیگری از سخنان خود جشنواره امروز را که در نوع خود برای اولین بار در این کشور برگزار می شود در راستای ارتقاء خلاقیت ها و نوع آوری کودکان اتیوپیایی و تعمیق روابط فرهنگی دیرینه دو کشور دوست که تاریخچه آن به دو تمدن بزرگ پارس و آکسوم برمی گردد ، قلمداد نمود.
علائي در ادامه سخنان خود به تأثیر فیلم، کتاب ، تلوزیون و اینترنت در رفتار کودکان در مراحل مختلف سنی اشاره کرد و افزود: فیلم به عنوان یک ابزار مؤثر در شکل گیری شخصیت کودکان نقش انکار ناپذیری را ایفا می نماید. آنان هر آنچه را که در پرده سینما مشاهده می نمایند به عنوان یک حقیقت پذیرفته و در ذهن خود حک می نمایند.
وي در خصوص جنبه های منفی و بدآموزی فیلم اظهار داشت: تمام اطلاعاتی که کودکان از رسانه ها ، به ویژه از فیلم می گیرند همیشه مثبت نیست، بعضی از فیلم ها اثرات نامطلوبی در اذهان کودکان برجای می گذارند، تعدادی از آنها مسائل جنسی را به شکل ناپسندی در کودکان القا نموده و بخشی نیز رفتار پرخاشگری را ترویج می نمایند. امروزه فساد اخلاقی ، اعتیاد ، سوء استفاده جنسی و قتل بسرعت در جامعه جهانی رو به رشد می باشد از اینرو والدین و آموزگاران این کودکان در بی اثر نمودن این نوع تهدیدات وظیفه خطیری را برعهده دارند.
علائي افزود: فیلم با موضوعات استاندارد و اجتماعی می تواند به عنوان راهکاری مناسب در جلوگیری از ترویج مسائل یاد شده مورد توجه قرار گیرد ، همچنانکه فیلم های ایرانی با رویکرد ، اخلاقی ، خانوادگی ، مردم دوستی ، صداقت ، ارزش ها سهم بسزایی را در هدایت جامعه خویش علی الخصوص قشر کودکان و نوجوانان ایفا می نمایند.
خانم « آذب کبده » مدیرکل مرکز تئاتر و جوانان با اشاره به اين كه برگزاری چنین برنامه هایی در خلاقیت و رشد کودکان و جوانان اتیوپیایی نقش عمده ای را ایفا مي كند، جشنواره فیلم بخشی از تبادل فرهنگ و اطلاعات بین کشور است که در این راستا کودکان و جوانان آن با مسائل فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی همدیگر آشنا شده و تجربیات ارزشمندی را کسب می نمایند.
وی افزود: سینما به عنوان آینه تمامنما از جامعه بشری نقش ارزنده ای را در به تصویر کشیدن مسائل و مشکلات اجتماعی و دغدغههای انسان معاصر ایفا نموده است. مشار الیها تصریح کرد کودکان نیز در این رهگذر، نقش پر رنگی را در جوامع انسانی عهده دار هستند و به دلیل معصومیت شان تاثیرگذارترین شخصیتهای سینما را نیز به خود اختصاص دادهاند.
خانم آذب گفت: هدف اصلی جشنواره ارتقاء روابط فرهنگی دو کشور و فهم متقابل کودکان و جوانان آنان از فرهنگ و سنت های یکدیگر می باشد. در این رهگذر ما نیز به عنوان کشوری با فرهنگ های متعدد در نظر داریم در فرصت مقتضی متقابلاً گوشه هایی از آن را در زمینه تئاتر و موسیقی با همکاری همتایان خود در جمهوری اسلامی ایران به مورد اجرا بگذاریم. برنامه با فیلم بچه های آسمان که توسط خود اتوپیایی ها به زبان امهریک دوبله شده بود، آغاز گردید .
در این جشنواره همچنين فیلم هاي رنگ خدا به زبان امهری، اشگ سرما و فیلم زندگی به نمايش درآمد.