همچنین ایران در برنامه ای فوری، طرحی را برای حل مشکل حمل و نقل در پایتخت موریتانی یعنی شهر نواکشوط انجام خواهد داد. براساس این طرح ایران 500 دستگاه خودرو تاکسی و یکصد دستگاه اتوبوس به موریتانی ارائه می کند.
سفر اخیر رئیس جمهوری موریتانی به تهران و دیدار با مقامات ارشد ایرانی مورد توجه طیف های مختلف تحلیلگران و مطبوعات در موریتانی قرار گرفت.
به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه القدس العربی چاپ لندن، این نخستین سفر خارجی محمد ولد عبدالعزیز رئیس جمهوری موریتانی پس از انتخاب به عنوان رئیس جمهور این کشور است.
براساس گزارش ها، در این سفر، سه توافقنامه مهم میان دو طرف به امضا رسید که در زمینه توسعه، همکاری های زمین شناسی و سرمایه گذاری است.
بر اساس این توافقنامه ها، ایران در پروژه هایی در موریتانی سرمایه گذاری خواهد کرد که می توان به طرح های سد سازی و طراحی راه ارتباطی در شرق موریتانی اشاره کرد.
همچنین ایران در برنامه ای فوری، طرحی را برای حل مشکل حمل و نقل در پایتخت موریتانی یعنی شهر نواکشوط انجام خواهد داد. براساس این طرح ایران 500 دستگاه خودرو تاکسی و یکصد دستگاه اتوبوس به موریتانی ارائه می کند.
پیش بینی می شود این برنامه در نیمه نخست سال جاری میلادی اجرایی شود.
حاشیه های سفر به تهران
خبرنگاران همراه رئیس جمهور موریتانی در سفر به تهران درباره حاشیه های این سفر نیز گفته اند و در مطبوعات نوشته اند کنفرانس مطبوعاتی دو رئیس جمهور خالی از حاشیه نبود.
در این برنامه رئیس جمهور موریتانی در سخنانش از همتای ایرانی اش تشکر نکرد به همین دلیل منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان این موضوع را به همتای موریتانیایی خود تذکر داد که باعث شد وی در کاغذ کوچکی این موضوع را به رئیس جمهور موریتانی یادآور شود.
پس از آن رئیس جمهور موریتانی از همتای خود تشکر کرد و از او برای سفر به نواکشوط دعوت کرد.
در این بین مترجم ایرانی به اشتباه خطاب به حاضران از طرف احمدی نژاد گفت که وی این دعوت را خواهد پذیرفت و به زودی به "مگادیشو " سفر خواهد کرد. این در حالی است که پایتخت موریتانی نواکشوط است. این موضوع باعث خنده حضار شد.
در این گزارش آمده است: سفر رئیس جمهور موریتانی به تهران به دقت برنامه ریزی شده بود سفری که دستاوردهای سیاسی بسیاری به همراه داشت و ایران توانست کشور دیگری از غرب آفریقا را در کمتر از یک سال از تعطیلی سفارتش در کشور مغرب، فتح کند.
همچنین رابطه ایران با موریتانی آن زمانی اهمیت بیشتری می یابد که بدانیم این کشور به شکل جغرافیایی و جمعیتی با سنگال پیوند خورده. کشوری که ایران در یک دهه گذشته دستاوردهای زیادی در آن به دست آورده اند.
سه گروه از مخالفان
روزنامه القدس العربی به نقل از خبرنگار خود در نواکشوط می نویسد: می توان سه طرف را مخالف سفر رئیس جمهور موریتانی به تهران دانست.
نخستین آنها کشور مغرب است که اولین هم پیمان ولد بن عبدالعزیز رئیس جمهور موریتانی به شمار می رود. مغرب همچنین از مدافعان رئیس جمهور موریتانی در هنگام کودتا در اگوست 2008 به شمار می رود.
مغرب پیش از این به طور یکجانبه و پس از احضار سفیر خود در تهران، اقدام به قطع روابط دیپلماتیک با ایران کرد.
همچنین ملی گرایان عرب در موریتانی نیز از سفر رئیس جمهوری کشورشان به تهران و نزدیکی وی به ایران ناخرسندند.
علاوه بر این، اسرائیل هم که پیش از این رابطه خود با موریتانی را استراتژیک تعریف می کرد اکنون پس از تعطیلی سفارتش در این کشور باید شاهد افتتاح سفارت ایران در نواکشوط باشد.
همکاری نظامی
در همین حال روزنامه السراج چاپ نواکشوط در این باره نوشت که توافقات نظامی و امنیتی نیز از جمله موارد بحث در سفر رئیس جمهور موریتانی به تهران بوده است چرا که ولد عبدالعزیز ساعاتی پس از ورود به تهران به بازدید از نمایشگاه توانمدی های صنایع نظامی ایران پرداخت.
خبرنگاران همراه رئیس جمهور موریتانی از همراهی وی در این بازدید منع شدند اما تعدادی از اعضای رسمی هیئت موریتانی، این نمایشگاه را خیره کننده توصیف کردند که تایید کننده پیشرفت زیاد ایران در زمینه صنایع نظامی است.
گفتنی است نظام حکومتی موریتانی نیز به مانند ایران، جمهوری اسلامی است. ایران، موریتانی و پاکستان تنها کشورهایی هستند که از نظام جمهوری اسلامی برخوردارند.