آمادو مودي ديال، سفير جمهوري مالي در كشورمان ظهر امروز و در ديدار با علي اكبر اشعري، مشاور فرهنگي رئيس جمهور و رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي از وجود اسناد و نسخ خطي ايراني در غرب آفريقا خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس، مشاور فرهنگي رئيس جمهور كشورمان در اين ديدار كه در محل كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران انجام شد، گسترش ارتباطات با كتابخانهها و آرشيوهاي ملي كشورهاي آفريقايي را اولويت دوره جديد روابط خارجي سازمان اسناد و كتابخانه ملي خواند و افزود: در سال جاري با سفر به آفريقاي جنوبي و زيمبابوه اين مناسبات آغاز شد و ما علاقهمنديم با ديگر كشورهاي آفريقايي نيز در قالب انعقاد تفاهمنامه هاي همكاري دوجانبه، به گسترش روابط بپردازيم.
اشعري شناخت ظرفيت هاي فرهنگي دو كشور ايران و مالي را از قدم هاي مهم براي گسترش روابط دانست و افزود: بر پايه اولويتهاي سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران براي گسترش روابط با كشورهاي اسلامي، ما بدون هيچ محدوديتي آماده همكاري با مراكز علمي و فرهنگي مالي هستيم.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي كشورمان با اشاره به تاريخ كشور مالي گفت: مالي در دورههاي مختلف پذيراي علم و انديشمندان بوده كه وجود منابع اصيل فرهنگي و علمي در مالي نشان دهنده اين امر است.
رئيس سازمان اسناد وكتابخانه ملي در پاسخ به درخواست سفير مالي براي همكاري جمهوري اسلامي ايران در شناسايي، گردآوري و آرشيو اسناد تاريخي اسلامي آن كشور گفت: ما آماده همكاري با مالي در اين زمينه هستيم و معتقديم هر مقدار كار پژوهشي در اين زمينه انجام شود به نفع شناخت تاريخ مشترك كشورهاي اسلامي است و اين امر به گسترش روابط اين كشورها منجر ميشود.
سفير جمهوري مالي نيز كه قبل از اين ديدار از بخش هاي مختلف كتابخانه ملي كشورمان بازديد كرده بود با اشاره به ثروت فرهنگي عظيم گردآمده در كتابخانه ملي ايران گفت: در همين بازديد كوتاه از كتابخانه ملي، شاهد وجود كتابها و منابع زيادي در مورد آفريقا و حتي كشور مالي بودم كه اين نشان دهنده آشنايي گسترده و قديمي ايرانيان با آفريقا است.
وي افزود: كشورهاي آفريقايي و به خصوص جمهوري مالي علاقهمند به جمع آوري اسناد تاريخي خود هستند، زيرا در گذشته و به دليل عدم وجود مرز ميان كشورهاي اسلامي بسياري از اسناد ملتهاي مسلمان به خصوص ايران به ديگر مناطق حتي غرب آفريقا منتقل شده است.
وي از ورود اسلام از شرق به آفريقا و مالي، مهاجرت يهوديان به اين منطقه و ورود مسلمانان از طرابلس و اسپانيا به آفريقا به عنوان سه زمينه مهم براي ورود اسناد و نسخ خطي ايراني به اين منطقه ياد كرد و افزود: به عنوان مثال در شهر تومبوكتو در جمهوري مالي اسناد و منابع خطي زيادي با ريشه هاي ايراني وجود دارد كه نيازمند گردآوري و آرشيو است.
وي ضمن دعوت از مشاور فرهنگي رئيس جمهور كشورمان براي سفر به مالي از وي خواست با توجه به زمينه هاي مشترك فرهنگي به خصوص اسلام و وجود موافقت نامه هاي همكاري فرهنگي ميان دو كشور در زمينه پژوهش، شناسايي، گردآوري و آرشيو اين اسناد با جمهوري مالي همكاري كند.