رئيس دانشگاه بين المللي افريقايي در خارطوم سودان اتهامات ديوان جنايي بين المللي را عليه رئيس جمهور سودان نشان از ضعف اين ديوان دانست.
به گزارش شبکه تلويزيوني الجزيره انگليسي
حسن مکي درباره تصميم دادگاه لاهه درباره اتهام نسل کشي به رئيس جمهور سودان گفت به نظر من اين خبر به نفع البشير رئيس جمهور سودان است و مي تواند به پيروزي او در انتخابات اتي سودان کمک کند و بيشتر باعث تضعيف جايگاه ديوان بين المللي کيفري مي شود. در واقع دادگاه بين المللي با اين تصميم مي خواهد اين پيام را به جامعه جهاني بدهد که شما بايد کاري درباره البشير بکنيد و به نوعي او را بازداشت کنيد يا عليه او اقدام کنيد.
مجري گفت پس منظور شما اين است که دادگاه بين المللي لاهه مي خواهد تا ديگر کشورهاي عضو اين دادگاه را تحت فشار قرار دهد تا در صورت سفر البشير به اين کشورها او را بازداشت کنند. ايا به نظر شما رهبران اين کشورها با اين خواست موافقت خواهند کرد در صورتي که مي دانيم انها تا کنون هيچ اقدامي در اين خصوص نکرده اند؟
رئيس دانشگاه بين المللي افريقايي گفت اين کشورها موافقت نخواهند کرد زيرا هم اکنون اتحاديه افريقا پشت البشير قرار گرفته و دولتهاي پان عرب نيز از بشير حمايت مي کنند. از اين رو من فکر مي کنم که دادگاه بين المللي جنايي هم اکنون در جايگاهي بسيار ضعيف قرار دارد و در واقع نظم جهاني در حال تغيير است و علت ان هم حوادثي است که در فلسطين ، افغانستان، ايران و يمن و سومالي رخ مي دهد و اين خود نشان مي دهد که سازمانهاي بين المللي ديگر توان برقراري نظم بين المللي را ندارند.
مجري گفت چرا اتحاديه افريقا از البشير حمايت مي کند در حاليکه سالها رياست جمهوري البشير براي سودان فاجعه اميز بوده است؟
حسن مکي گفت به نظر من اين تصوري مبهم و اتهامي غلط عليه رئيس جمهوري قانوني و مشروع است. به نظر من اقداماتي نظير اقدام دادگاه بين المللي مي تواند روند دمکراسي را در سودان به خطر اندازد درحاليکه افريقا به صلح نياز دارد و از جنگ گريزان است.