به گزارش تلويزيون بي بي سي،بيماري جذام زماني در خاورميانه فراگير بود و مبتلايان ناچار بودند تا آخر عمر در انزوا به سر ببرند.
پيشرفت هاي پزشکي اين بيماري را درمان پذير کرده است اما هنوز هزاران جذامي در بزرگترين جامعه جذاميان منطقه که در شمال قاهره پايتخت مصر قرار دارد،زندگي مي کنند. دولت مصر مي گويد ، نيازي نيست اين بيماران جداي از مردم زندگي کنند اما ساکنان با بسته شدن اين محل مخالفند.
به گزارش بي بي سي،اين محل را دولت مصر در دهه سي وقتي هيچ درماني براي جذام وجود نداشت، بناکرد. ساکنان اين محل يا نابينا هستند يا اينکه انگشت دست و پاي خود را از دست داده اند.اين افراد به سبب مراقبت هاي دارويي ديگر ويروس بيماري را در بدنشان ندارند اما همچنان نيازمند مراقبت هستند.مسئولان بهداشتي مصر مي گو يند،اين افراد مي توانند به بيمارستان هاي معمولي براي درمان مراجعه کنند.اما آنها خود حاضر نيستند محل را ترک کنند.برخي را به اجبار آورده اند اما حالا ديگر به زندگي خود در اين مکان عادت کرده اند.آنها در مصاحبه با بي بي سي مي گويند،اينجا زندگي راحتي دارند اما وقتي بيرون در جامعه باشند همه از آنها فرار مي کنند و اين عذابشان مي دهد.اين مکان به يک جامعه کوچک د ر قاهره تبديل شده است که امکاناتي مانند مسجد،نانوايي و بقالي و حتي زندان دارد.بيماران با يکديگر ازدواج کرده اند و فرزنداني سالم نيز دارند.کودکان اين مرکز در مدرسه اي که يک موسسه خيريه راه اندازي کرده است،تحصيل مي کنند.