نخست وزير رژيم صهيونيستي در جريان سفرش به مصر، بر لزوم همبستگي با كشورهاي ميانه رو عليه "گروههاي تندرو" در منطقه تاكيد كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي، در كنفرانس خبري مشترك خود با حسني مبارك رييس جمهور مصر، بعد از مذاكراتشان در شرمالشيخ عنوان داشت: درگيري در خاورميانه درگيري ميان گروههاي تندرو و ميانهرو است نه ميان اديان و ملتها.
نتانياهو نسبت به ازسرگيري مذاكرات صلح ظرف چند هفته آينده ابراز اميدواري كرد و گفت: من دوست دارم مذاكرات با فلسطينيها در سريعترين زمان ممكن از سر گرفته شود.
سايت اينترنتي شبكه الجزيره به نقل از نخست وزير رژيم صهيونيستي گزارش داد: ما در درجه نخست خواهان تحقق صلح با فلسطينيها به منظور زندگي اسراييليها و فلسطينيها در ميان امنيت و صلح در كنار يكديگر هستيم و تمام اين مسايل بايد با هم محقق شود. در غير اين صورت تحقق هر يك از اين دو مساله بدون برقراري ديگري، به ضرر همه خواهد بود.
نخست وزير رژيم صهيونيستي معاهده صلح ميان مصر و اسراييل را دستاوردي استراتژيك توصيف كرد و از نقش مصر در حمايت از روند صلح تقدير كرد.
وي حسني مبارك را دوست خود توصيف كرد كه تمام تلاش خود را براي تحقق صلح در منطقه و تحقق آرمانهاي ملت مصر به كار ميگيرد.
نتانياهو عنوان داشت: ازسرگيري مذاكرات با فلسطينيها موجب بهبود اوضاع اقتصادي فلسطينيها قبل از بررسي مسايل وضعيت نهايي در خصوص فلسطين ميشود.
نتانياهو در نخستين سفرش به مصر از زمان انتخابش به عنوان نخست وزير اظهار داشت: من به مصر آمدهام تا تلاش خود را در زمينه تحكيم روابط ميان قاهره و تل آويو به اثبات برسانم. اسراييل خواهان برقراري روابط ميان ملت يهود و جهان اسلام است.
حسني مبارك نيز كه از اشاره به هر گونه تهديد منطقهاي در اين ديدار اجتناب ورزيد، گفت: صلح با فلسطينيها همان مسالهاي است كه موجب ثبات در منطقه ميشود.
رييس جمهور مصر عنوان داشت: ازسرگيري مذاكرات صلح ميان فلسطين و اسراييل بر اساس راهحل تشكيل دو كشور، زمينه را براي برقراري صلح بر اساس طرح صلح عربي در ديگر زمينهها باز ميكند.
رييس جمهور مصر بر لزوم توقف شهركسازي در داخل اراضي فلسطيني تاكيد كرد و نسبت به پيامدهاي آن بر روند صلح هشدار داد.
راديو سوا نيز اعلام كرد: مصر و اسراييل بر ازسرگيري تلاشها در زمينه دستيابي به توافق در خصوص تبادل اسرا ميان جنبش حماس و اسراييل توافق كردند.
يك مسوول ارشد رژيم صهيونيستي گفت: نتانياهو ظرف چند روز آينده نمايندهاي را جهت هماهنگي مذاكرات غير مستقيم درخصوص آزادي گلعاد شليط سرباز اسراييلي اسير شده از سوي گروههاي مقاومت، تعيين خواهد كرد.
حسني مبارك در اين ديدار به نتانياهو ابلاغ كرد كه عمر سليمان وزير اطلاعات مصر، فورا ارتباطاتي براي ازسرگيري مذاكرات آغاز خواهد كرد.
مبارك عنوان داشت: معاهده صلح اسراييل و مصر كه سه سال پيش امضا شد، به اثبات رساند كه برقراري صلح غيرممكن نيست و هر كسي كه صلح را برقرار كند قوي و قادر به انجام تعهداتش است.
مبارك افزود: در مذاكراتم با نتانياهو به بررسي آتش بس در نوار غزه، گشودن گذرگاهها و پايان تحريم نوار غزه و موفقيت تبادل اسرا ميان دو طرف پرداختم.
خبرنگار الجزيره نيز اعلام كرد: مصر در اين مذاكرات بر توقف شهرك سازيها، تبادل اسرا و لزوم كاهش رنج ملت فلسطين تاكيد كرد.
خبرنگار الجزيره هم چنين گفت: نتانياهو نيز در اظهاراتش به طور اشارهاي بر يهودي بدون اسراييل و تكرار اصطلاح "ملت يهود" براي چندين بار تاكيد كرد.
خبرنگار الجزيره در خصوص مساله هستهيي ايران و تشكيل ائتلاف با مصر و اردن گفت: اين طرح كاملا از سوي مصر رد شد و مبارك در سخنرانياش روي اين مساله اشارهاي نكرد و تنها بر احياي صلح و حل مساله فلسطين تاكيد كرد.
خبرگزاري كويت نيز به نقل از احمد ابوالغيط وزير امور خارجه مصر گزارش داد: حسني مبارك 26 و 27 ماه مه (5 و 6 خرداد) به واشنگتن سفر ميكند و با باراك اوباما رييس جمهور آمريكا و ديگر مقامات اين كشور ديدار خواهد كرد.
ابوالغيط گفت: اين سفر بنا به درخواست باراك اوباما، در زمينه بررسي مسايل منطقهيي و نيز راههاي گسترش روابط دو جانبه ميان مصر و آمريكا است.