يک انديشمند آفريقاي جنوبي روز چهارشنبه در گفت وگو با ايرنا گفت: پيروزي انقلاب اسلامي ايران نه تنها ايرانيان را از بند رژيم خودکامه 2500 ساله نجات داد، بلکه مايه اميد همه مظلومان و محرومان در سراسر جهان بود.
"امام سيد سعيد محمد" افزود: انقلاب اسلامي ايران به رهبري امام خميني (ره) با اميدي که در دل مستضعفان و تحت سلطگان سراسر جهان براي رهايي از دو قطب بزرگ شرق و غرب آن روزگار ايجاد کرد، چنان هراسي در دل قدرت هاي استعماري ايجاد نمود که از همان ابتدا به فکر افتادند با تهيج صدام حسين و تقويت او براي حمله به ايران، از ادامه اين جنبش اصيل جلوگيري کنند.
وي انقلاب ايران را تنها متعلق به ايرانيان ندانست و گفت: از آنجايي که انقلاب ايران با نام اسلام و با همت پابرهنگان آغاز شد، توجه همه ملل مسلمان و حتي دولتهاي اسلامي و نيز آزادگان جهان را به خود جلب کرد.
امام جماعت مسجد شيعي پرتوريا در پاسخ به ايرنا در باره تاثير منطقه اي و جهاني انقلاب ايران، گفت: انقلاب اسلامي ايران در درجه نخست مسلمانان در بند را به خود آورد که اسلام هنوز توان مبارزاتي دارد و هنوز هم مي تواند يک نظام حکومت سياسي و اقتصادي داشته باشد.
امام سعيد افزود: مسلمانان اعم از شيعه و سني پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران بود که دريافتند مي توانند با آموزهاي ديني و تاسي از حرکت امام خميني (ره) از فلسطين مظلوم در برابر رژيم نژاد پرست صهيونيستي دفاع کنند.
وي افزود: چرا که تنها ايشان (امام خميني - ره) بودند که با تکيه بر اصول ديني در يک حرکت مترقي انقلابي آخرين جمعه ماه مبارک رمضان را به عنوان روز قدس اعلام و همه مسلمانان جهان و حتي آزادگان جهان را عليه جنايات صهيونيست هاي غاصب و حاميان آنها بسيج و متحد کرد.
اين فعال سياسي و اجتماعي آفريقاي جنوبي همچنين در باره تاثير انقلاب اسلامي ايران در آفريقاي سياه به ايرنا گفت: سابقه تاريخ استعمار در آفريقا ايجاب مي کرد که مردم در بند حکومت هاي دست نشانده استعمار از شمال تا جنوب اين قاره روش هاي مبارزاتي عملي، نوين و موفق تر جهان را تجربه کنند.
امام سعيد در ابن باره افزود: لذا با خبر پيروزي انقلاب اسلامي ايران بود که مبارزان راه آزادي از چنگ حکومت آپارتايد در زيمبابوه و آفريقاي جنوبي اعتماد به نفس پيدا کردند و با اتخاذ روش هاي مبارزاتي مقاوم تر و بردبارانه تر سرانجام توانستند در سال 1980 (1360) در زيمبابوه و در سال 1994 (1373) در آفريقاي جنوبي بر دولت هاي خود پيروز شوند.
وي خاطر نشان کرد که بطور مثال سياهان آفريقاي جنوبي به اين نتيجه رسيده بودند حال که ملتي چون ايران توانسته است بر يک حکومت استبدادي 2500 ساله پيروز شود، چرا آنها نخواهند و نتوانند بر رژيم 100 ساله تبعيض نژادي که البته مورد حمايت رژيم پهلوي ايران هم بود، پيروز شوند، لذا با مطالعه انقلاب و راه هاي مبارزاتي ايرانيان و همچنين کسب اعتماد به نفس روش مبارزاتي خود را تغيير داده و سرانجام هم بر آن رژيم پيروز شدند.
وي در پايان انقلاب اسلامي ايران پديده اي هميشه پويا خواند که تاثير آن هنوز در لبنان، فلسطين، سوريه، سودان، سومالي، زيمبابوه، آفريقاي جنوبي، کشورهاي آمريکاي لاتين و بيساري از کشورهاي ديگر مشهود است.