بيش از بيست ميليون مين ضد نفر هم اکنون در قاره افريقا کار گذاشته شده است و براي خنثي کردن انها به زمان زيادي نياز خواهد بود.
به گزارش شبکه فرانس24، يک مهندس بلژيکي در کشور تانزانيا روش جديدي براي مين يابي ابداع کرده است و ان استفاده از جانوري است که معمولا در ميان مردم به عنوان جانور موذي شهرت دارد.
بارت ويجنس مهندس بلژيکي مقيم تانزانيا مي گويد موش صحرايي جانوري باهوش است که توانايي نجات جان انسانها را دارد. اين جانور با اندکي اموزش قادر است مينهاي کارگذاشته شده در زير زمين را شناسايي کند.
موش صحرايي اموزش ديده به قلاده متصل مي شود در ميدان مين مي چرخد. هنگامي که ماده اي منفجره در زير زمين احساس مي کند اطراف مين را مي کاود و اين امر موجب مي شود فرد مين ياب در خصوص وجود مين ها اطمينان حاصل کند. پس از اين عمل به موشي که مين را پيدا کرده، به عنوان پاداش خوراکي داده مي شود.
اين مهندس مي گويد تعليم موشهاي مين ياب کم هزينه تر از سگهاي مين ياب است . نه تنها اين جانوران را به اساني مي توان اموزش داد بلکه موشها در برابر بيماريهاي استوايي مقاوم ترند. علاوه بران تعليم شمار زيادي از موشها بسيار اسان تر است و مي توان به اساني انها را جا به جا کرد.