تهران- "انستيتوي بين المللي پژوهش صلح استکهلم" روز سه شنبه اعلام کرد که براي امدادرساني هاي بين المللي و حتي عمليات صلحباني در آفريقا اغلب با آن دسته از شرکت هاي هواپيمايي قرارداد منعقد مي شود که در قاچاق سلاح به اين قاره نيز شرکت دارند.
ارشيو
به گزارش خبرگزاري" آسوشيتدپرس " از "استکهلم"، اين نهاد پژوهشي افزود: براساس گزارش اخير اين موسسه، 90درصد از شرکت هاي هواپيمايي که نامشان در گزارش هاي مربوط به قاچاق سلاح آمده است، مورد استفاده ي آژانس هاي سازمان ملل، اتحاديه اروپا، اعضاي ناتو و سازمان هاي غيردولتي مهم نيز قرار گرفته اند.
"هيو گريفيث"HughGriffiths از تهيه کنندگان گزارش انستيتوي بين المللي پژوهش صلح استکهلم به خبرگزاري "آسوشيتد پرس "گفت: "در زمان حاضر جدي ترين مورد، سودان است که براي انتقال کمک هاي بشردوستانه به آن، از شرکت هايي استفاده شده که نامشان در فهرست سازمان ملل در خصوص عاملان انتقال غيرقانوني سلاح آمده است."
برخي از گروه هاي امدادرسان همچون "صليب سرخ" و "پزشکان بدون مرز" که به نامشان در اين گزارش اشاره شده است، در واکنش به آن اظهارداشتند که امکان تحقيق در خصوص ساير فعاليت ها و محموله هاي هواپيماهاي طرف انعقاد آنها وجود ندارد.
انستيتوي بين المللي پژوهش صلح استکهلم در گزارش خود افزود که سيستم حمل و نقل هوايي با انتقال محموله هاي کوچک سلاح و روان سازي قاچاق دارو و تنباکو به اروپا، امريکاي شمالي و خاورميانه، نقشي کليدي را در بي ثبات کردن بخش هايي از آفريقا ايفا کرده است.
اين انستيتو از اتحاديه اروپا خواست از انعقاد قرارداد با شرکت هاي حمل و نقل هوايي که در قاچاق سلاح به مناطق جنگ زده آفريقا شرکت دارند، خودداري کند.