هفت کشور غرب افريقا در نشستي در داکار پايتخت سنگال تعهد کردند براي
مقابله با قاچاق مواد مخدر يک رشته تدابير مشترک اتخاذ کنند.
اتحاديه اروپا نيز به کشورهاي غرب افريقا قول داده است براي مبارزه با توليد و قاچاق مواد مخدر در اين منطقه پانزده ميليون يورو در اختيار اين کشورها قرار
دهد.
بکايه ديوپ، وزير کشور سنگال، در پايان کنفرانس بين المللي مبارزه هماهنگ با قاچاق مواد مخدر در غرب افريقا تاکيد کرد ما توافق کرديم از اين پس براي ريشه کني اين معضل بزرگ بيشتر عمل کنيم و کمتر حرف بزنيم چرا که اوضاع روز به روز وخيمتر مي شود.
وزراي کشور هفت کشور غرب افريقا شامل گامبيا، گينه بيسائو، گينه کوناکري، کيپ ورد ،مالي، موريتاني و سنگال نقشه راهي را تصويب کردند تا بر اساس ان طرح اقدامي را که در اکتبر سال دو هزار و هشت در پرايا تصويب کرده بودند به اجرا گذارند.
بريس هورتوفو و الفردو پرز روبالکابا، وزراي دفاع فرانسه و اسپانيا براي شرکت در کنفرانس بين المللي مبارزه هماهنگ با قاچاق مواد مخدر در غرب افريقا به داکار سفر کرده بودند.
وزير دفاع فرانسه در کنفرانسي مطبوعاتي اعلام کرد اروپا پانزده ميليون يورو به کشورهاي غرب افريقا کمک خواهد کرد و فرانسه به تنهايي هشتصد هزار يورو به مبارزه با قاچاق مواد مخدر در اين منطقه از افريقا اختصاص خواهد داد.
هورتوفو خاطر نشان کرد کشورهاي غرب افريقا بايد از اين کمکها براي تقويت اموزش نيروهاي پليس و همچنين تقويت واحدهاي هوايي فعال در مبارزه با قاچاق مواد مخدر استفاده کنند. وي افزود فرانسه همچنين قصد دارد در راستاي حمايت از مبارزه با قاچاق مواد مخدر در غرب افريقا، سامانه اطلاعاتي اروپا را که در داکار مستقر است و در حال حاضر هفت يا هشت افسر در ان فعاليت مي کنند تقويت کند.
طرح تصويب شده در نشست داکار از کشورهاي غرب افريقا خواسته شده است مطابق با توان مالي خود بخشي از بودجه ملي سالانه خود را براي مهار پديده قاچاق روز افزون مواد مخدر در منطقه که در سالهاي اخير مشکلات زيادي براي کشورهاي منطقه به وجود اورده است، اختصاص دهند. اين طرح همچنين از کشورهاي امضا کننده خواسته است توان و تجهيزات سرويسهاي مبارزه با مواد مخدر را افزايش دهند و براي تقويت همکاريهاي ملي و منطقه اي در اين زمينه بيشتر تلاش کنند.
در اين طرح همچنين بر ضرورت ايجاد يک چارچوب حقوقي مشخص در منطقه به منظور بازداشت و مجازات افراد و گروههايي که به قاچاق مواد مخدر مي پردازند تاکيد شده است.
بر اساس براوردهاي سازمان ملل متحد، دستکم پنجاه تن کوکائين که در کشورهاي حوزه آند توليد شده است هر سال از طريق کشورهاي غرب افريقا به کشورهاي شمال ترانزيت مي شود. غرب افريقا و حوزه درياي کارائيب در سالهاي اخير به شاهراه اصلي ترانزيت کوکائين به اروپا تبديل شده است. مسير هميشگي ترانزيت کوکائين ازکشورهاي توليد کننده اين ماده مخدر يعني حوزه درياي کارائيب شروع مي شود و پس از گذر از اين کشورها به امريکا يا اروپا منتهي مي گردد.
مسئولان و کارشناسان سازمان ملل متحد اعلام کرده اند در سالهاي اخير قاچاقچيان مواد مخدر براي ترانزيت محموله هاي مواد مخدر به دو علت افريقا را به حوزه درياي کارائيب ترجيح مي دهند. اول اينکه کنترل و نظارت بر حوزه درياي کارائيب شديدتر از گذشته شده است؛ دوم اينکه انتقال مواد مخدر به افريقا براي قاچاقچيان خطر چنداني به همراه ندارد چرا که کنترل در بسياري از مرزها در افريقا ضعيف است، فقر و فساد مالي در اين قاره شديد است و به راحتي مي توان از افراد بومي براي عبور دادن محموله هاي مواد مخدر و توزيع انها استفاده کرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از داکار، اژانس مبارزه با قاچاق و جنايات سازماندهي شده وابسته به سازمان ملل متحد نيز اعلام کرده است غرب افريقا در سالهاي اخير به چهارراه انتقال کوکائين توليدي امريکاي لاتين به اروپا تبديل شده است.