گفته ميشود يك فرمانده ارشد القاعده كه با فعالان حقوق بشر انگليسي در ارتباط بود، در يك زندان در ليبي خودكشي كرده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، يك روزنامه چاپ ليبي نوشت: ابن الشيخ الليبي، كه نام اصلياش علي محمد الفاخري 46 ساله است، در سلولش خودكشي كرد.
به گزارش روزنامه ديلي تلگراف، اطلاعات به دست آمده از بازجويي الليبي چندين بار در زمان تصدي جورج بوش، رييس جمهور سابق آمريكا به عنوان توجيه جنگ در عراق اعلام شد.
وي به بازجويان خود از سازمان سيا گفت كه القاعده در دسامبر 2000 دو نفر را به عراق فرستاده تا در زمينهي سلاحهاي شيميايي و بيولوژيك آموزش ببينند.
اسناد طبقهبندي شده ميافزايند كه اين دو تن بازنگشتهاند و بنابراين الليبي نميدانسته كه آيا اين آموزش صورت گرفته يا خير و احتمالا وي در حال گمراه كردن عمدي بازجويان بوده است.
الليبي در ژانويه 2004 حرفهاي خود را تكذيب كرد، ولي جورج تنت، مدير سابق سيا بعد از آن نوشت: حقيقت اينست كه ما نميدانيم كدام داستان درست است و از آن جا كه نميدانيم، نميتوانيم تصور و فرضيهاي داشته باشيم.
نومان بنوتمن يك ليبيايي كه زماني به الليبي نزديك بوده، گفت: دو سال قبل كه الليبي به ليبي فرستاده شد، وي به شدت بيمار بود و از سل و ديابت رنج ميبرد.
گفته ميشود الليبي با ابو زبيده در اداره كردن يك اردوگاه آموزشي در افغانستان، جايي كه ذكريا موسايي يكي از عاملان حملات 11 سپتامبر در آنجا آموزش ديده، همكاري داشته است.
وي در اوايل سال 2002 در پاكستان دستگير شد و ابتدا به قندهار افغانستان و نهايتا به گوانتانامو فرستاده شد.
اخيرا گروهي از اعضاي ديدهبان حقوق بشر با الليبي در زنداني در ليبي ديدار كردند و وي با اين گروه در ارتباط بود.
استفورد اسميت از گروه فعالان حقوق بشر، گفت: به ما گفته شده كه الليبي مرتكب خودكشي شده، اگر اين امر صحت داشته باشد ميتواند به دليل شكنجه و بدرفتاري با وي باشد. اگر هم غلط باشد، ممكن است بازگوكننده تمايل به ساكت كردن يكي از بزرگترين مشكلات در دورهي تصدي دولت بوش باشد.
وي گفت: مرگ وي ميتواند نتيجهي فشارها براي اجازه يافتن وي به صحبت كردن علني دربارهي شكنجهاش باشد.