"صادق المهدي "، رهبر حزب امت سودان و كانديداي انتخابات رياست جمهوري اين كشور مبارزات انتخاباتي خود را با انتقادات تندي از "عمر البشير "، كانديداي حزب كنگره ملي حاكم آغاز كرد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، "صادق المهدي "، نخست وزير سابق سودان و كانديداي انتخابات رياست جمهوري اين كشور در آغاز مبارزات انتخاباتي خود با انتقاد از البشير، مدعي شد كه حزب حاكم از "شعار اسلامي به عنوان ايدئولوژي براي حكومت ديكتاتوري " استفاده كرده است.
"المهدي " در كنفرانسي مطبوعاتي مدعي شد " از زمان حكومت "جعفر النميري " و در دوره كودتاي البشير، از شعارهاي اسلامي به عنوان ايدئولوژي براي حكومت ديكتاتوري استفاده شده است و نتيجه اين امر نيز اجراي قوانين اسلامي است كه با اصول سياسي اسلام مبني بر رعايت كرامت، عدالت، آزادي، رحمت، مشاركت و شفافيت در تناقض است.
"المهدي " مدعي شد: آنها چهره خوب اسلام را با محدود كردن مردم و سركوب آنها مخدوش كرده اند.
وي افزود: در صورتيكه حزب امت در انتخابات پيروز شود، قصد انتقامجويي از حزب البشير را ندارد، اما بر ضرورت محاكمه كساني كه در ارتكاب جنايتهاي جنگي در دارفور دست داشتهاند در برابر دادگاهي كه قضات خارجي هم داشته باشد، تاكيد داريم.
نخست وزير آخرين دولت منتخب سودان ضمن متهم كردن حزب حاكم به مخدوش ساختن چهره اسلام، درباره ايجاد درگيري در دارفور و جنوب سودان در آستانه انتخابات هشدار داد.
"المهدي " وعده داد در صورتيكه در انتخابات رياست جمهوري سودان پيروز شود، بحران دارفور را حل كرده و روابط سودان با كشورهاي همجوار و قدرت هاي بزرگ را بهبود ميبخشد.
مبارزات انتخاباتي سودان كه با نظارت هاي بين المللي برگزار مي شود، دو ماه به طول مي انجامد، در انتخابات رياست جمهوري 11 كانديدا و در انتخابات پارلماني 4 هزار كانديدا كه نماينده 66 حزب هستند، با يكديگر رقابت مي كنند.
در انتخابات رياست جمهوري چنانچه هيچ يك از كانديداها نتواند بيش از 50 درصد آراء را بدست آورد، دو كانديدايي كه بيشترين آراء را كسب كرده اند، به دور دوم راه مي يابند.
اين انتخابات بر اساس توافقنامه صلح "نيواشا " برگزار مي شود كه به دو دهه جنگ داخلي در سودان پايان داد.
بر اساس اين توافقنامه كه در سال 2005 ميان شمال و جنوب سودان به امضا رسيد، حزب كنگره ملي و جنبش آزاديبخش خلق به طور مشترك در دوره انتقالي كشور را اداره مي كنند.