سردبير سرويس افريقا در راديو بين المللي فرانسه در گفتگوي تلفني با شبکه تلويزيوني فرانس بيست و چهار گفت: نظاميان از انزواي روز افزون نيجر در صحنه بين الملل براي کودتا بهره برداري کردند.
شبکه تلويزيوني فرانس بيست و چهار گزارش داد: در نيامي پايتخت نيجر کودتايي در حال وقوع است. بعد از ظهر امروز صداي شليک گلوله در پايتخت شنيده شده است و گفته مي شود که در اين تيراندازي که در اطراف کاخ رياست جمهوري رخ داده است سه يا چهار سرباز کشه شده اند.
ژان کريم فال سردبير سرويس افريقا در راديو بين المللي فرانسه در ارتباط زنده تلفني با فرانس بيست و چهار درباره آخرين اطلاعات رسيده از نيجر گفت: در حال حاضر وضعيت در نيجر بسيار آشفته است. تيراندازي در اطراف و در داخل کاخ رياست جمهوري انجام شده است و خيابانهاي پايتخت اکنون خالي است . در اطراف اصلي ترين پادگان نظامي پايتخت تحرکاتي وجود دارد اما همه اين تحرکات در فضايي آرام صورت مي گيرد و نمي توان از مبارزات خياباني در اين کشور صحبت کرد. از طرف ديگر امکان اين که بتوانيم اطلاعات معتبري درباره عاملان اين کودتا داشته باشيم وجود ندارد . همه اين اتفاقات از ساعت يک بعد از ظهر شده است و ممدو تانجا رئيس جمهور در حالي که رياست جلسه هيئت وزيران را برعهده داشته است در حين اين جلسه ، شورشيان عملياتشان را آغاز کرده اند در ادامه ، چندين ساعت تبادل آتش بين نيروهاي درون کاخ رياست جمهوري که ظاهرا وفاداران به رئيس جمهوري بوده اند و تلاش کرده اند اين شورشيان را به عقب برانند و شورشيان صورت گرفته است. سپس به نظر مي رسد که شورشيان کنترل کاخ را به دست گرفته اند . همه وزرا تحت نظر در ساختمان رياست جمهوري نگه داشته اند و در حال حاضر نمي دانيم که رئيس جمهور به کجا برده شده است . اکنون نمي توان گفت که آيا وي به يک پادگان نظامي برده شده است يا نه. آيا به وي نامه استعفا تحميل شده و او نيز امضا کرده است يا نه ؟ و يا اينکه وي به همراه وفادارانش به يک مکان امن پناهنده شده است ؟ اکنون امکان پاسخگويي به اين سوالات وجود ندارد.
وي در اين باره که آيا اين اتفاقات از قبل پيش بيني مي شد يا نه گفت: مشکل است که بتوانيم بگويم اين اتفاقات پيش بيني مي شد. آنچه مي دانيم اين است که وضعيت سياسي در نيجر از زماني که رئيس جمهور خواست با تغيير قانون اساسي همچنان در قدرت باقي بماند به وخامت گراييد . نيجر در صحنه افريقا منزوي شد و به عنوان مثال عضويت اين کشور در جامعه کشورهاي شرق افريقا به حالت تعليق در آمد. نيجريه نيز به نيجر فشار آورد تا رئيس جمهوري اين کشور از تصميم خود براي باقي ماندن در قدرت منصرف شود. به اين ترتيب مي توان گفت که با اين حوادث وضعيت سياسي نيجر به شدت به وخامت گراييد و اين ها مطالبي است که مي توان از آنها به عنوان عوامل اتفاقات کنوني نيجر در حال حاضر نام برد.
وي درباره واکنش نظاميان به تغيير قانون اساسي نيجر گفت: هنگام تغيير قانون اساسي نيجر ارتش تحرکي نداشت اما برخي از نظاميان ناراضي بودند. رئيس جمهوري نيز بارها شماري از نظاميان را تهديد کرده و به آنها فهمانده بود که کودتاي احتمالي از جانب آنها مي تواند برايشان گران تمام شود . به نظر من از انزواي روز افزون نظام نيجراستفاده کردند تا بگويند که زمان کنوني زمان مناسبي براي اقدام است.