رئيس پارلمان لبنان با انتقاد شديد از رهبر ليبي، بار ديگر خواستار آن شد كه دولت لبنان نشست بعدي اتحاديه عرب كه در طرابلس برگزار مي شود را تحريم كند.
به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري "المحيط "، "نبيهبري "، رئيس پارلمان لبنان با انتقاد شديد از "معمر قذافي "، رهبر ليبي، بار ديگر از دولت اين كشور خواست تا از شركت در نشست آتي اتحاديه عرب كه در طرابلس برگزار ميشود، خودداري كند.
شيعيان لبنان معتقدند كه دولت قذافي در ربودن "امام موسي صدر " و همراهانش و كشتن آنها در هنگام ديدار از طرابلس در سال 1978 دست داشته است اما ليبي همواره اين اتهامات را تكذيب كرده است.
"امام موسي صدر " كه رهبري جنبش "امل " شيعه را بر عهده داشت، در سال 1978 و در زمان جنگ داخلي لبنان براي مذاكره با رهبر ليبي به اين كشور سفر كرد، اما پس از آن ناپديد شد؛ طرابلس نيز مدعي است كه وي با يك هواپيما به ايتاليا رفته است، اما شيعيان لبنان معتقدند كه دولت ليبي به دلايل سياسي وي را ربوده است.
نبيه بري گفت: امام موسي صدر يك انديشمند، مفسر و روحاني مسلمان و مجتهد بود و فرهنگ مقاومت را در ميان لبنانيها ترويج كرد و به آنها آموخت كه از مرزهاي خود در مقابله با دشمنان و اسرائيل دفاع كنند.
وي افزود: من به رهبران كشورهاي عربي يادآوري ميكنم كه موسي صدر و همراهانش در حالي كه به دعوت رسمي رهبر ليبي به اين كشور رفته بودند و تلاش مي كردند تا نشست عربي مانند نشستي كه هماينك قرار است، برگزار شود را هماهنگ كنند، ربوده شدند.
وي همچنين گفت: از دولت لبنان مي خواهم كه از شركت در نشستي كه نشست "شكست اعراب " در بنغازي است، خودداري كند و از رهبران عرب نيز مي خواهم تا خود را از نظامي كه مفهوم وحدت و همبستگي كشورهاي عربي و آفريقايي را ترور كرد و آتش جنگ را در كشورهاي چاد، سومالي و منطقه دارفور شعله ور كرد، دوري كنند.
بري پيش از اين اعلام كرده بود كه شخصا در اعتراض به اينكه ليبي در ربودن امام موسي صدر در 31 سال پيش دست داشته است، اين نشست را تحريم ميكند، اما تصميم گيرنده اصلي "ميشل سليمان "، رئيس جمهور لبنان است.
برخي مسئولان لبناني پيشنهاد دادهاند كه دولت اين كشور به احترام امام موسي صدر، به طور كامل از شركت در اين نشست خودداري كند، اما گروهي ديگر معتقدند لبنان از سوي "شيخ حمد بن خليفه آل ثاني "، امير قطر و اتحاديه عرب به اين نشست دعوت شده است و ليبي فقط رياست اين نشست را در سال 2010 تا 2011 و در جلسه افتتاحيه بر عهده دارد و از آنجايي كه دستور كار اين نشست مسائل مهمي را شامل مي شود، عدم حضور لبنان به مصلحت نيست.
روابط لبنان و طرابلس هنگامي تيره تر شد كه يك قاضي تحقيق لبناني در سال 2008 قرار اتهامي را در پرونده ربودن "امام موسي صدر " صادر كرد، پس از آن "سميح الحاج "، بازپرس دادگستري لبنان، "قذافي " را به ربودن "امام صدر " و "محمد يعقوب " از ياران وي و "عباس بدرالدين " روزنامه نگاري كه وي را در سفر به ليبي همراهي كرده بود، متهم كرد.
اما كارشناسان معتقدند كه محاكمه غيابي "قذافي " به اتهام ربودن "امام موسي صدر " يك اقدام نمادين است، زيرا محال است كه قذافي در برابر اين دادگاه در لبنان حضور يابد.
پس از اينكه دادگاه لبنان قذافي را متهم كرد، دولت ليبي هر گونه ارتباط با اين مساله را رد كرده و علت اين امر را تلاش برخي گروههاي لبناني براي ايجاد تشويش و متهم كردن قذافي با قضاياي تروريستي دانست.