تام کانتريمان، معاون وزير خارجه امريکا در امور سياسي و نظامي، روز پنجشنبه اذعان کرد شمار حملات دزدان دريايي در سواحل سومالي در ماههاي اخير افزايش يافته است.
برغم اينکه شمار زيادي از کشتيهاي جنگي اروپايي و اسيايي در ابهاي سومالي و خليج عدن مستقر شده اند، دزديهاي دريايي در اين منطقه همچنان ادامه دارد.
خليج عدن و ابهاي ساحلي سومالي در سالهاي اخير به يکي از ابراههاي خطرناک جهان تبديل شده است.
دزدان دريايي فعال در ابهاي ساحلي کشور اشوبزده سومالي و خليج عدن در شاخ افريقا تا کنون دهها کشتي خارجي را ربوده اند و ميليونها دلار از شرکتها و صاحبان کشتيهايي که ربوده اند باج گرفته اند. در حال حاضر نيز بيش از ده کشتي با دويست ملوان همچنان در اسارت دزدان دريايي
هستند.
معاون امور سياسي و نظامي هيلاري کلينتون، وزير خارجه امريکا، با اذعان به اينکه شمار حملات دزدان دريايي به کشتيهاي تجاري در سواحل سومالي و خليج عدن در ماههاي اخير افزايش يافته است اعلام کرد تعداد حملاتي که دزدان موفق مي شوند کشتيها را بربايند کاهش يافته است.
اين مقام امريکايي تصريح کرد در سال دو هزار و هفت حدود شصت درصد از حملات دزدان دريايي سومالي موفقيت اميز بود اما اين رقم اکنون به بيست و پنج درصد کاهش يافته است. وي افزود در سال دو هزار و هفت در مجموع نوزده حمله از طرف دزدان دريايي سومالي صورت گرفت که دوازده حمله با موفقيت همراه بود، در سال دو هزار و هشت از مجموع يکصد و بيست و دو حمله چهل و دو مورد موفقيت اميز بود و در سال دو هزار و نه نيز از يکصد و نود و هشت حمله پنجاه حمله دزدان دريايي با موفقيت همراه بود.
اين مسئول وزارت امور خارجه امريکا خاطر نشان کرد شمار حملات موفقيت اميز دزدان دريايي سومالي در ابهاي ساحلي اين کشور و همچنين خليج عدن واقع در حدفاصل سواحل سومالي و يمن به صفر رسيده است. وي افزود در اين منطقه تنها يک حمله موفقيت اميز توسط دزدان دريايي در تابستان گذشته صورت گرفت.
معاون امور سياسي و نظامي هيلاري کلينتون ادامه داد دزدان دريايي سومالي حملات خود را در حوزه سومالي متمرکز کرده اند چرا که نيروهاي بين المللي مستقر در منطقه براي نظارت و کنترل اين منطقه ابي که از خليج عدن گسترده است، مشکلات بيشتري دارند.
اين ديپلمات امريکايي همچنين از فعاليت گروه بين المللي تماس درباره دزديهاي دريايي در سواحل سومالي که در اوايل سال دو هزار و نه شکل گرفت، ابراز خرسندي کرد. چهل و هفت کشور از نقاط مختلف جهان در اين گروه عضويت دارند.
بزرگ ترين عمليات مبارزه با دزديهاي دريايي موسوم به اتلانت را اتحاديه اروپا
در نوامبر سال دو هزار و هشت در سواحل سومالي و خليج عدن اغاز کرد و در چارچوب اين عمليات تعداد کشتي جنگي، چند هواپيماي جنگي و نزديک به دوازده هزار نيروي دريايي از کشورهاي المان، بلژيک، اسپانيا، فرانسه، يونان، ايتاليا، هلند و انگليس در ابهاي اين منطقه از افريقا مستقر کرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، سومالي از زمان سرنگوني دولت محمد زياد باره رئيس جمهور سومالي در سال هزار و نهصد و نود و يک درگير جنگ داخلي است.