خبرگزاري فرانسه در گزارشي از خرطوم به قلم گيلومه لاولي نوشت :
جنبش عدالت و مساوات که مهمترين گروه شورشي در منطقه دارفور در غرب سودان به شمار مي رود روز شنبه اعلام کرد با دولت سودان موافقتنامه اي را
درباره اتش بس امضا کرد.
کمي پس از ان عمر البشير رئيس جمهور سودان اعلام کرد حکم اعدام حدود صد نفر از جنگجويان جنبش عدالت و مساوات را که در حمله بي سابقه شورشيان به خرطوم پايتخت سودان در سال دو هزار و هشت مشارکت داشتند لغو کرده است.
احمد حسين سخنگوي جنبش عدالت و مساوات در مصاحبه تلفني با فرانس پرس از انجامنا پايتخت چاد يعني محل امضا اين موافقتنامه گفت ما موافقتنامه اي را با دولت سودان درباره اتش بس امضا کرده ايم و درباره بسياري ديگر از مسائل ازجمله بازگشت اوارگان ، تقسيم قدرت و ثروت ، غرامت و همچنين زندانيان در اينده گفتگو خواهيم کرد.
احمد حسين تصريح کرد ما متعهد به حل صلح اميز بحران در منطقه دارفور هستيم .
وي گفت خليل ابراهيم رهبر جنبش عدالت و مساوات از ما خواسته است عمليات نظامي مان را متوقف کنيم .
دفتر رياست جمهوري چاد نيز در بيانيه اي اعلام کرد اين توافق پس از مذاکرات بين دولت و شورشيان سودان و با ميانجي گري ادريس دبي رئيس جمهور چاد حاصل شد . اين موافقتنامه زمينه را براي اتش بس فوري در منطقه دارفور و اغاز مذاکرات بين دو طرف فراهم مي سازد .
در اين بيانيه امده است اين موافقتنامه بايد پيش از پانزدهم ماهم مارس يعني پيش از انتخابات رياست جمهوري و پارلماني سودان که قرار است ماه اوريل برگزار شود منجر به موافقتنامه نهايي بين دو طرف شود .
مشاور عمر البشير نيز درعين حال ابراز اميدواري کرد مذاکرات با جنبش عدالت و مساوات شفاف باشد و ديگر گروه هاي شورشي نيز به اين مذاکرات ملحق شوند .
قاضي صلاح الدين افزود انتظار نمي رود در اين زمينه با مشکلات زيادي روبرو
باشيم .
بشير روز جمعه قول داده بود خبرهاي خوبي درباره دارفور منتشر شود . وي همچنين اعلام کرده بود موافقتنامه با جنبش عدالت و مساوات مي تواند منجر به پايان يافتن هفت سال درگيري ويرانگر در منطقه دارفور شود که تاکنون سيصد هزار کشته و بيش از دو ميليون و هفتصد هزار اواره نيز درپي داشته است.
حمله سال دو هزار و هشت جنبش عدالت و مساوات به پايتخت سودان دستکم دويست و بيست کشته برجاي گذاشت .
دارفور منطقه اي است که يکي از بزرگترين عمليات بشردوستانه در ان در جريان است بطوريکه اژانس هاي امداد رسان زيادي ازجمله سازمان ملل متحد در ان سرگرم فعاليت هستند. اين اژانس هاي امدادرسان نيز پيوسته با حملات سارقان مسلح و شبه نظاميان روبرو بوده اند و اين مسئله باعث شده است تا فعاليت هاي انها هميشه با موانعي جدي روبرو باشد.
تحليلگران مي گويند اغاز درگيري سال دو هزار و سه در دارفور بخشي از نتيجه چندين دهه کوتاهي هاي اقتصادي و اجتماعي ناشي از اشغالگري انگليس و دولت هاي متوالي سودان بوده است .