يک تحقيق انجام شده در موسسه اي آمريکايي وابسته به مراکز مهم نظامي اين کشور در واشنگتن ، مدعي وجود خطرهاي پيش روي گروه اخوان المسلمين مصر شد.
به گزارش روز سه شنبه پايگاه اطلاع رساني شبکه خبري "العالم" به نقل از روزنامه "الوفد" مصر، بر اساس اين تحقيق که از سوي موسسه "ويست بوينت" از مراکز مهم نظامي آمريکا در واشنگتن صورت گرفته ، جنبش هاي سلفي در مصر بزرگ ترين خطر براي اخوان المسلمين به شمار مي روند. خصوصا اينکه
در سالهاي اخير اين گروه ها از حمايت گروه هاي مخالف اخوان المسلمين نيز برخوردارشده اند که نهايتا باعث کاستن ازدامنه قدرت اخوان المسلمين و محدود کردن تاثيرگذاري آن بر افکار عمومي مصر شده است .
اين گزارش مي افزايد، پس از انتخابات 2005 که در آن اخوان المسلمين 88 کرسي از کرسي هاي پارلمان را از آن خود کرد، رژيم مصر و جنبش هاي ليبرال در قبال گروه هاي سلفي سياست منعطفانه اي در پيش گرفتند و حتي اين گروه ها را تشويق کردند که به منظور جلوگيري از نفوذ سياسي روز افزون اخوان المسلين مردم مصر را به گروه هاي خود جذب کنند.
بر اساس اين تحقيق، جنبش هاي سلفي عملکردي دور از اسلام دارند و درک تند و افراطي آنها از اسلام ، سبب مي شود تا در قبال اقليت هاي ديني موضع تهاجمي اتخاذ کنند.
دراين تحقيق آمده است، شکاف و اختلاف داخلي بين مسوولان و اعضاي اخوان المسلمين، دومين خطرمهمي است که موجوديت اخوان المسلمين مصر را تهديد مي کند.
دراين تحقيق ادعا شده است که اين اختلاف ها اخيرا و به ويژه در زمان جنگ اخير غزه بين "محمد مهدي عاکف" رهبر کل اخوان المسلمين با ديگر مسوولان و اعضاي اين گروه نمايان شد که در آن عاکف از آمادگي خود براي اعزام 100 هزار جوان براي جهاد در اراضي اشغالي خبر داد اما ديگر مسوولان اخوان اين تصميم را براي امنيت اعضاي گروه تحريک آميز تلقي کردند.
اين تحقيق همچنين مدعي است که در هفته هاي اخير مساله رياست گروه اخوان المسلمين پس از مهدي عاکف باعث اختلاف بين اعضا و مسوولان اين گروه شده است.
88/02/22