خبرگزاري رويترز در گزارشي از خرطوم به قلم اندرو هيونز نوشت :
جنبش شورشي عدالت و مساوات دارفور روز شنبه اعلام کرد اين جنبش اماده است توافقنامه اتش بس موقت را با دولت سودان امضا کند.
اين جنبش همچنين اعلام کرد دستيابي به چارچوب توافقنامه اي در خصوص شرايط مذاکرات اينده صلح ممکن است قريب الوقوع باشد.
جنبش عدالت و مساوات دارفور اعلام کرد اين توافق گامي رو به جلو خواهد بود، با اين حال، چنين توافقي نشانگر پايان کشمکش ها و درگيري ها با خرطوم نخواهد بود.
احمد حسين ادم سخنگوي جنبش عدالت و مساوات دارفور از شهر انجامنا پايتخت چاد به خبرنگاران گفت :" اين پايان کار نيست بلکه اغازي است ".
وي افزود شورشيان در سه روز گذشته مذاکراتي را با هيئتي از دولت سودان برگزار کرده اند. احمد حسين ادم خاطر نشان کرد : " اين توافقي اوليه و مجموعه اي از خط مشي ها خواهد بود ".
اين سخنگو گفت : " ما اماده ايم اتش بسي موقت را هنگامي که شرايط اين توافقنامه مورد موافقت قرار گيرد، امضا کنيم".
خرطوم در جريان درگيري هاي هفت سال گذشته در سودان با مجموعه اي از توافقنامه هاي اتش بس موافقت کرده است، با اين حال، برخي از اين توافقنامه چند روز پس از امضا بين طرف هاي درگير نقض شده است.
مذاکرات بين جنبش عدالت و مساوات دارفور و خرطوم که قطر ميزبان آن است، چند ماه است که متوقف شده است.
برخي تحليلگران اعلام کردند با اين حال، فعاليت هايي بين دو طرف در روزهاي اخير صورت گرفته است.
سودان و چاد که هر دو براي انتخابات اماده مي شوند، اوايل اين ماه براي پايان دادن به اختلافات و درگيري هاي طولاني مدت خود موافقت کردند.
ادريس دبي رئيس جمهور چاد داراي ارتباطات قومي با کادر رهبري جنبش عدالت و مساوات دارفور سودان است و بسياري وي را به حمايت از اين جنبش متهم کرده اند.
عمر حسن البشير رئيس جمهور سودان روز گذشته به حاميان خود گفت بايد به زودي انتظار شنيدن خبرهايي خوب را از دارفور داشته باشند و رسانه دولتي اين کشور اعلام کرد دستيابي به توافقي با جنبش عدالت و مساوات دارفور قريب الوقوع خواهد بود.
جنبش عدالت و مساوات دارفور و همچنين گروه شورشي ارتش ازاديبخش سودان در سال دو هزار و سه ميلادي عليه دولت سودان وارد جنگ شدند. انها خرطوم را متهم کردند که به اين منطقه که در غرب سودان واقع است رسيدگي نکرده و اين منطقه توسعه نيافته باقي مانده است.
عبدالواحد محمد النور موسس گروه موسوم به ارتش ازاديبخش سودان که از حمايت جدي اوارگان در منطقه دارفور برخوردار است، از مذاکره با دولت سودان خودداري کرده است و خواستار آن شده است که پيش از برگزاري مذاکرات، خشونت ها و درگيري ها متوقف شود.
سازمان ملل متحد تخمين زده است درگيري ها در غرب سودان به کشته شدن سيصد هزار نفر منجر شده است.
الطهير الفِکي از مقامات ارشد جنبش عدالت و مساوات دارفور در تماسي تلفني از المان به خبرگزاري رويترز گفت : " زماني که خرطوم اين توافقنامه را امضا کند، متعهد به پرداخت غرامت خواهد شد و ميزان و ساز و کارهاي آن مورد بحث قرار خواهد گرفت.
سخنگوي جنبش عدالت و مساوات دارفور گفت : " تفاوت اين بار در عزم و اراده سياسي است. ما خواستار مشاهده پايان درد و رنج مردم منطقه دارفور هستيم ".
وي افزود : " اگر انها فقط مايل به تلف کردن وقت باشند، ما به دلخواه انها رفتار نخواهيم کرد ".
احمد حسين ادم تصريح کرد : " مشخص نيست که ايا جنبش عدالت و مساوات دارفور و دولت سودان بتوانند توافقنامه اي را در چند روز اينده در چاد يا در اينده در دوحه امضا کنند ".