خارطوم و جنبش "عدالت و مساوات" به عنوان بزرگترين جنبش مخالف دولت سودان در منطقه دارفور در شهر انجامنا پايتخت چاد توافقنامه اوليه موسوم به "چارچوب صلح" را امضا کردند.
به گزارش روز يکشنبه شبکه خبري "العالم" احمد حسين آدم سخنگوي جنبش عدالت و مساوات امضاي اين توافقنامه را گام مهمي به سوي صلح توصيف کرد.
اين در حالي است که "عمر حسن البشير " رييس جمهوري سودان بر تصميمش براي رفتن به دوحه پايتخت قطر به همراه "ادريس دبي" همتاي چادي خود براي شرکت در مراسم امضاي نهايي توافقنامه صلح در سه شنبه آينده تاکيد کرد.
در همين حال "کمال عبيد" وزير اطلاع رساني و ارتباطات سودان در مصاحبه با العالم تاکيد کرد که توافقنامه دولت سودان با جنبش عدالت و مساوات بيانگر اراده سياسي قوي براي حل و فصل مساله دارفور است.
عبيد اظهار داشت: اين توافقنامه در سايه تلاش هاي پيشين براي بهبود روابط با کشور چاد و با ميانجيگري قطر به دست آمده است که مورد حمايت اتحاديه آفريقا نيز مي باشد.
وزير اطلاع رساني و ارتباطات سودان درباره امکان متقاعد کردن ساير جنبش هاي شبه نظامي براي رسيدن به توافق با دولت خارطوم گفت: جنبش هاي مسلح سوداني و مخالف دولت، در نشست دوحه قطر درباره برخي مسايل توافق کرده اند که از جمله آن مساله وحدت و موضوع مذاکرات است.
وي با بيان اينکه توافق با جنبش عدالت و مساوات موانع و مشکلاتي را که سبب تاخير مذاکرات دوحه مي شد برطرف کرد؛ افزود: جنبش عدالت و مساوات مواضع تندي درقبال برخي مسايل داشت که از روابط مناسب با کشور چاد در اين باره استفاده شد و با توافق صورت گرفته اين مساله بر طرف گرديد.
وزير اطلاع رساني سودان،وجود اراده سياسي را ضمانتي براي استمرار اين توافقنامه دانست واظهار داشت: ضمانت اجرايي ديگر نيز توافقنامه اي است که سال 2006 در ابوجا امضا شد و طي آن بسياري از مسايل مورد اختلاف تحت بررسي قرار گرفت و هم اکنون نيز در امتداد اين توافقنامه ها ملاحظات برخي جنبش ها در حال بررسي است.
عبيد گفت: برخي قدرت هاي بين المللي که از جنبش هاي شورشي حمايت مي کردند به دنبال امضاي اين توافقنامه ، از بهره گيري از اين گروه ها براي ضربه زدن به امور داخلي سودان نااميد شدند و اين امر مسير انتقال به مرحله صلح پايدار و گشايش سياسي را هموار کرد.