نتیجه این نظرسنجی تاکنون نشان میدهد بیش از شصت درصد پاسخ دهندگان موافق نامزدی وی بوده و البرادعی را یک حقوقدان و شخصیتی ملی خوانده اند. محمد البرادعی گفته است تنها در صورتی در انتخابات شرکت خواهد کرد که قانون اساسی مصر اصلاح شود و برگزاری انتخاباتی عادلانه و آزاد ممکن شود.
نتیایج یک نظرسنجی حاکی از تمایل مردم مصر برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری البرادعی است.
به گزارش پارسینه؛ شبکه خبری اینترنتی المحیط اخیرا یک نظرسنجی در بین مخاطبان خود برگزار کرده و در پرسشی آورده است که آیا با نامزدی محمد البرادعی برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری موافق هستید یا خیر؟
نتیجه این نظرسنجی تاکنون نشان میدهد بیش از شصت درصد پاسخ دهندگان موافق نامزدی وی بوده و البرادعی را یک حقوقدان و شخصیتی ملی خوانده اند.
اما در مقابل تنها 22درصد با نامزدی وی موافق نبوده و سن بالای وی را دلیل مخالفت خود عنوان کرده اند.
حدود 10 درصد نیز معتقدند البرادعی خود تمایلی به این نامزدی ندارد.
گفتنی است مخالفان دولت امیدوارند که برادعی در انتخابات آتی ریاست جمهوری آینده مصر خود را نامزد کند.
برادعی پس از 12 سال که سمت ریاست آژانس بین المللی انرژی اتمی را داشت، به مصر بازگشته است.
پیشتر، مقامات مصر در مورد هر گونه راهپیمایی به مناسبت ورود برادعی هشدار داده بودند و برای جلوگیری از جمع شدن طرفداران برادعی در فرودگاه قاهره، در مسیر جاده های منتهی به فرودگاه، ایستگاه های بازرسی دائر کرده بودند.
طرفداران محمد البرادعی به منظور حمایت از شرکت او در انتخابات، یک وبسایت هم درست کرده اند.
آنها در وبسایتشان توصیه کرده بودند که کسانی که برای استقبال به فرودگاه قاهره می روند حداکثر در گروه هائی متشکل از سه نفر حرکت کنند.
تحت قوانین اضطراری مصر، ماموران پلیس می توانند تجمع های بیشتر از سه نفر را متفرق و تجمع کنندگان را بازداشت کنند.
محمد البرادعی گفته است تنها در صورتی در انتخابات شرکت خواهد کرد که قانون اساسی مصر اصلاح شود و برگزاری انتخاباتی عادلانه و آزاد ممکن شود.
ترمیم قانون اساسی مصر یکی از تقاضاهای دراز مدت مخالفان دولت است. اما دولت حسنی مبارک، رئیس جمهوری مصر، احتمال اصلاح قانون را رد کرده است.
فعالان دمکراسی می گویند احتمال شرکت محمد البرادعی در انتخابات ریاست جمهوری به عنوان یک نامزد رسمی، خلاف ادعای حزب حاکم مبنی بر عدم وجود نامزد معتبر دیگری در انتخابات را ثابت می کند.
بزرگ ترین گروه مخالف دولت، اخوان المسلمین است که دولت مصر فعالیت هایش را غیر قانونی اعلام کرده و کاندیداهایش باید به صورت مستقل در انتخابات شرکت کنند.
تصور بسیاری این است که حسنی مبارک، پسرش جمال مبارک را برای جانشینی خود آماده می کند.
کریستین فریزر، خبرنگار بی بی سی در قاهره می گوید برادعی که در سال 2005 به اتفاق آژانس بین المللی انرژی اتمی مشترکا برنده جایزه صلح نوبل شد، برخلاف جمال مبارک، در میان مردم محبوبیت زیادی دارد.
خبرنگار بی بی سی می افزاید با توجه به این که برادعی عضو یک حزب سیاسی نیست و نیز این که بعضی از روزنامه های دولتی هم اکنون ترور شخصیت وی را شروع کرده اند، احتمالا برادعی قبل از اعلام نامزدی خود برای سمت ریاست جمهوری به این موضوع بیشتر فکر خواهد کرد