مدير مركز مطالعات آفريقا امضاي توافقنامه دوحه بين دولت سودان و جنبش عدالت و برابري دارفور را اقدامي موثر در ايجاد صلح در سودان خواند و آن را نقطه اميدي براي پايان دادن به كشتار مسلمانان دانست.
به گزارش فارس، "حسن مكي " مدير مركز مطالعات آفريقا در خارطوم در مصاحبه با تلويزيون الجزيره با اشاره به درگيريهايي كه بعضا در برخي كشورهاي مسلمان مشاهده ميشود، گفت: اينكه مسلماني برادر مسلمان خود را به قتل برساند به مثابه زخم دردناكي است و اين توافقنامه نقطه اميدي براي پايان دادن به كشتار مسلمانان به دست يكديگر است.
وي با تاكيد بر لزوم پيگيري اين توافقنامه براي پايان دادن به درگيريهاي در دارفور و جنوب سودان گفت: براي رسيدن به اين منظور به گفتوگوهاي بيشتر و مشاركت دادن ساير جنبشها بويژه آنهايي كه در اعتراض به امضاي اين توافقنامه از دور گفتوگو عقب نشيني كردند، نياز است.
مدير مركز مطالعات آفريقا امضاي توافقنامه دوحه را اقدامي تاثيرگذار براي فراگيري صلح در سودان خواند و در پاسخ به سئوالي درباره چگونگي همگرايي جنبشهاي سوداني گفت: براي اين منظور بايد علاوه بر فشار مردم بر احزاب براي پايان دادن به جنگ و نشستن بر سر ميز مذاكره، فشارهاي بين المللي نيز بايد بر جنبشهايي كه خود را كنار كشيده اند وارد شود و همچنين در آن صورت از داخل آن جنبشها فشارهايي براي همگرايي وارد خواهد شد.
وي درباره صحبتهاي مجري الجزيره كه سعي در ربط دادن اين توافقنامه به موضوع انتخابات را داشت گفت: در سياست هيچ چيزي ناممكن نيست و معتقدم كه پايان دادن به خونريزي چه در دارفور و چه در جنوب سودان و ايجاد صلح در اولويت است.
توافقنامه چارچوب صلح قرار است بين دولت سودان و جنبش عدالت و برابري دارفور
امروز در دوحه امضا شود تا زمينه براي انجام مذاكراتي كه به درگيريهاي مسلحانه در دارفور پايان مي دهد، فراهم شود.
"عمر البشير "، رئيس جمهور سودان در قطر گفت: اين توافقنامه موجب پايان جنگ در دارفور خواهد شد.
وي ابراز اميدواري كرد كه پيش از برگزاري انتخابات رياست جمهوري و پارلماني سودان در ماه آوريل آينده، صلح در سراسر اين منطقه فراگير شود.
البشير روز گذشته براي امضاي اين توافقنامه وارد دوحه پايتخت قطر شد.