همايش بينالمللی «سياستها و حقوق رقابت در كشورهای عضو سازمان كنفرانس اسلامی؛ موقعيت كنونی و چشماندازها» ديروز، سوم اسفندماه سال جاری، در تونس آغاز به كار كرد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از «map»، نمايندگانی از چهارده كشور اسلامی و نيز كارشناسان كميسيون اروپا، سازمان همكاری و توسعه اقتصادی(OCDE) و كنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد(CNUCED) در اين همايش كه به همت مركز اسلامی توسعه تجارت كازابلانكا(CIDC)و با همكاری وزارت تجارت و صنايع دستی و مؤسسه اسلامی تحقيق و آموزش اين كشور برگزار میشود، شركت میكنند.
در اين همايش سه روزه، وضعيت حقوق و سياستهای رقابت در كشورهای عضو سازمان كنفرانس اسلامی و ابزارهای تقويت آن به منظور تسهيل تجارت و سرمايهگذاری بين اين كشورها بررسی میشود.
الله رشدی، مديركل مركز توسعه تجارت اسلامی مراكش(CIDC) از برگزاری چنين همايشی با هدف ارائه ساز و كار برای همكاری در عرصه رقابت ميان كشورهای عضو سازمان كنفرانس اسلامی كه با توسعه تبادلات تجاری و تقويت سرمايهگذاری متقابل و كمك به كشورهای اسلامی كمتر توسعهيافته، به پيشرفت دست خواهد يافت، ابراز خرسندی كرد.
وی همچنين تحقق اهداف سومين نشست اضطراری سازمان كنفرانس اسلامی در سال 2005، از جمله افزايش بيست درصدی ميزان تبادلات كشورهای عربی و مشاركت برای پيوستن به منطقه آزاد تجاری اسلامی را از مزيتهای اين ساز و كار دانست.
مديركل مركز توسعه تجارت اسلامی مراكش در ادامه بر اهميت تطبيق قوانين شغلی برای تقويت رقابت بين مؤسسات، حمايت از مصرفكننده در مقابل انحصار و ايجاد محيطی مساعد برای توسعه رقابت در بازارهای ملی و بينالمللی تأكيد كرد.
رضا بن مصبح، وزير تجارت و صنعت تونس نيز تصريح كرد: «جهانیشدن» و «رقابت» تلاش مضاعفی را از سوی كشورهای اسلامی برای ايجاد محيطی پر انگيزه بهمنظور سرمايهگذاری و صادرات، به ويژه برای هماهنگسازی وضع قوانين و انطباق آنها با هنجارهای بينالمللی، میطلبد.