يک کارشناس امنيتي اوضاع الجزاير را از نظر اقتدار و ثبات در حالتي نابسامان و آشفته توصيف کرد.
در پي انتشار خبر ترور علي تونسي، مدير امنيت ملي الجزاير شبکه تلويزيوني الجزيره انگليسي به گفتگوي زنده با هارون حسين،مأمور سابق نيروي امنيتي الجزاير و سخنگوي جنبش آزاد الجزاير پرداخت.
حسين در بيان ديدگاه خود درخصوص اين ترور گفت: بايد بگويم تيراندازي صورت گرفته يک امر عادي است چراکه اکثر مقامات الجزاير به فساد و سوء استفاده از قدرت معروف هستند. الجزاير در حال حاضر در وضعيت نابسامان و آشفته اي قرار گرفته است زيرا اخيرا يک پرونده محرمانه بسيار مهم در ارتباط با فساد در دستور کار نيروهاي امنيتي قرار گرفته و اين پرونده تنها يکي از راههاي مبارزه با بوتفليقه، رئيس جمهور الجزاير به حساب مي آيد. تونسي از زمان دستيابي به قدرت مرتکب فسادهاي بسياري شده و به سوءاستفاده از قدرت خود معروف است. بنابراين فردي که اقدام به قتل وي نموده است درواقع او را شايسته آن مقام نمي دانسته است.
مجري برنامه پرسيد: اما اگر بوتفليقه قرار بوده تونسي را از سمت خود عزل کند، و در صورتيکه انگيزه اصلي براي قتل او درواقع همان فساد او بوده است، پس چرا بايد کسي به دنبال قتل او باشد در حاليکه او قرار بوده از کار برکنار شود؟
حسين پاسخ داد: تونسي براي مدت زمان طولاني در سمت خود بوده است و شهرت زيادي هم به فساد داشت. اما او همچنين به عنوان يکي از اعضاي نيروهاي امنيتي شناخته مي شد. اما نکته اينجاست که او را به عنوان يک مقام ارشد نيروي پليس انتخاب کردند که اين مطلب به هيچ وجه خوشايند پليس نبود چون اعضاي نيروي پليس در واقع از نيروهاي امنيتي متنفر هستند. به اين ترتيب بايد گفت از همان ابتداي فعاليت او، استقبال گرمي از او به عمل نيامد.
وي درپاسخ به اين پرسش که با توجه به کشمکش بوجود آمده بين نيروي پليس و ارتش الجزاير آينده ثبات و اقتدار اين کشور چگونه پيش بيني مي شود؟ گفت: همانگونه که گفتم الجزاير در شرايط بسيار آشفته اي بخصوص در اين جهان پرخطر قرار گرفته است. اکثر نيروهاي امنيتي غرب درپي مبارزه با تروريسم هستند. اما يک نکته کليدي در مبارزه با تروريسم مبارزه با فساد است. با مقامات و افراد آلوده به فساد نمي توان به مبارزه با تروريسم رفت. فسادهاي مالي در بين مقامات الجزاير ديده مي شود در حاليکه مردم اين کشور در فقر شديدي بسر مي برند. صادقانه بگويم ما در انتظار وقوع يک انفجار عظيم هستيم. مسأله اصلي در الجزاير بي عدالتي است.