در پي اعلام جهاد "معمر قذافي" رهبر ليبي عليه سوييس، "سرگئي اوردژونيکيدزه" دبير کل مقر سازمان ملل در ژنو اين اعلام رهبر ليبي را "غير قابل قبول"است.
"معمر قذافي" با اعلام اين مطلب که قانون ممنوعيت ساخت مناره در سوييس بر خلاف قوانين اسلام و قرآن است، عليه اين کشور اعلام جهاد کرد.
رهبر ليبي از مسلمانان جهان خواست تا محصولات ساخت سوئيس ، هواپيماها، کشتي ها و سفارتخانه هاي اين کشور را تحريم کنند.
روابط ميان سوييس و ليبي از ماه ژوئيه سال دو هزار و هشت ميلادي به علت بازداشت پسر معمر قذافي و همسرش در ژنو به تيرگي گرائيد."هانيبال" يکي از پسران معمر قذافي و همسرش در کاخي در ژنو بر اساس شکايت يک خدمتکار مبني بر اينکه اين زوج با او بدرفتاري کرده اند ، بازداشت شدند. اين زوج پس از دو روز بازداشت و پرداخت وثيقه نيم ميليون فرانکي آزاد شدند. اما ليبي در پي اين اقدام سوييس ، تحويل نفت به اين کشور را متوقف کرد و با خارج کردن سرمايه هاي خود از بانک هاي سوييسي ، به برنامه هاي همکاري اقتصادي مالي ميان دو کشور پايان داد.
ليبي همچنين در پي اين اقدام سوييس، دو تبعه اين کشور را به جرم اقامت غير قانوني در ليبي و انجام فعاليت هاي اقتصادي غير قانوني بازداشت کرد.
اين مشکل ادامه يافت تااينکه به مشکل بين ليبي و کشورهاي فضاي شنگن تبديل شد.علت تسري اين مشکل به اين فضا نيز بدان علت بود که سوييس از کشورهاي عضو فضاي شنگن خواست به اتباع ليبي ديگر رواديد ندهند.ليبي نيز به تلافي اعلام کرد به شهروندان کشورهاي عضو فضاي شنگن براي ورود به خاک خود رواديد نخواهد داد.
در همين راستا، بنا به درخواست سوييس، کشورهاي عضو فضاي شنگن سال گذشته، تقاضاي رويدا دويست و هفتاد شهروند ليبيايي را رد کردند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از ژنو،"سرگئي اوردژونيکيدزه" در کنفرانسي خبري اعلام کرد من بر اين باورم که اين گونه اظهار نظر ها ان هم از سوي رهبر يک کشور در چارچوب روابط بين الملل غير قابل قبول باشد.دبير کل مقر سازمان ملل در ژنو
گفت من حتي ازاقدامات صحبت نمي کنم. من اميدوارم که هر گونه مبادرت به اقدامي را متوقف کنيم.
"سرگئي اوردژونيکيدزه" در ادامه سخنان خود در اين باره گفت دستگاههاي امنيتي ما انقدر قدرت و اطلاعات دارند و ان قدر اموزش ديده هستند که هر گونه مبادرت به اقدام از سوي ليبي را خنثي کنند.