هيئت اعزامي حاکمان نظامي نيجر با بلز کمپائوره رئيس جمهور بورکينافاسو ديدار و درباره تازه ترين تحولات نيجر گفتگو و تبادل نظر کرد.
هيئت اعزامي شوراي عالي براي احياي دموکراسي نيجر به رياست حسن موسي که سفري دوره اي را به چند کشور افريقايي انجام مي داد، در اقامت خود در واگادوگو، پايتخت بورکينافاسو با بلز کمپائوره رئيس جمهور اين کشور گفتگو کرد.
هيئت اعزامي حاکمان نظامي نيجر پيش از اين به کشورهاي نيجريه، غنا و توگو سفر کرده و با مقامات بلند پايه اين کشورها درباره شرايط حاکم بر نيجر پس از کودتاي نظامي اخير تبادل نظر کرده بود و بورکينافاسو اخرين مرحله از اين سفر دوره اي به شمار مي رود.
اين هيئت در واگادوگو علاوه بر بلز کمپائوره با الن يودا، وزير امور خارجه بورکينافاسو نيز ديدار کرد.
سرهنگ موسي در اين ديدارها اعلام کرد بسيار ضروري است که رهبران کشورهاي منطقه بدانند براي چه نيروهاي نظامي نيجر براي چه برضد ممدو تانجا رئيس جمهور نيجر اقدام کردند و پس از برکناري وي چه برنامه هايي دارند.
وي تاکيد کرد ابتدا لازم است که اوضاع اجتماعي، سياسي و اقتصادي کشورمان را بهبود بخشيم و ميان قشرهاي مختلف نيجر اشتي ايجاد کنيم انگاه براي ايجاد دموکراسي تلاش کنيم چرا که بدون دموکراسي نمي توان درباره ديگر مسائل گفتگو کرد.
نيجر که از اعضاي جامعه اقتصادي غرب افريقا است از چند ماه پيش با بحران سياسي مواجه شد. اين بحران زماني شکل گرفت که ممدو تانجا، رئيس جمهور نيجر، که از ده سال پيش قدرت را در اين کشور در دست داشت در تاريخ چهارم اوت گذشته با برگزاري همه پرسي مدت رياست جمهوري خود را سه سال طولاني تر کرد.
بر اساس قانون اساسي نيجر که از سال هزار و نهصد و نود و نه در اين کشور اجرا مي شود، ممدو تانجا مي بايست در پايان دومين دوره پنج ساله رياست جمهوري خود در تاريخ بيست و دوم دسامبر از قدرت کناره گيري کند.اما طبق قانون اساسي جديد نيجر، وي دوره رياست جمهوري کنوني خود را سه سال ديگر تمديد کرد تا همچنان در قدرت باقي بماند. تانجا در ان زمان براي تحقق اهداف سياسي خود پارلمان کشورش را در بيست و ششم ماه مه منحل کرد و سپس اواخر ژوئن به فعاليت دادگاه قانون اساسي کشور پايان داد چرا که قضات عالي ترين نهاد قضايي نيجر برگزاري همه پرسي مورد نظر تانجا را غير قانوني اعلام کرده بودند. تانجا پس از ان با توسل به اختيارات استثنايي رياست جمهوري که در قانون اساسي پيش بيني شده بود، با صدور احکام امور کشورش را اداره کرد.
به گزارش خبرگزاري شينهوا، اين تحولات موجي از نارضايتي در ميان مسئولان بلند پايه نظامي نيجر ايجاد کرد که در نهايت منجر به کودتا برضد تانجا شد.