مديرکل سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي امروز تاکيد کرد که وقوع تغييرات در مصر حتمي است و براي جلوگيري از هرگونه برخوردي درآينده هيچ راهي به جز تغييرات مسالمت آميز وجود ندارد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني شبکه خبري العالم، " محمد البرادعي " تصريح کرد : تغيير به شيوه هاي مسالمت آميز ابزار جلوگيري از احتمال وقوع هرگونه برخوردي خواهد بود.
البرادعي که آمادگي خود را براي نامزد ي انتخابات رياست جمهوري سال 2011 ميلادي درمقابل "حسني مبارک" رئيس جمهوري کنوني يا هر نامزد ديگر حزب ملي حاکم مصر اعلام کرده است ،افزود که براي بسيج نيروهاي مردمي حامي تغييرات فعاليت خواهد کرد به گونه اي که نظام مصر در نزديکترين زمان ممکن به نظامي دموکراتيک تبديل مي شود که عدالت اجتماعي را تضمين مي کند.
البرادعي در گفتگو با خبرگزاري فرانسه تاکيد کرد: نخستين گام در اين مسير تعديل قانون اساسي براي مهيا کردن ضمانت ها به منظور برگزاري انتخاباتي آزاد و سالم و سپس تدوين قانون اساسي جديدي براي کشور است.
وي هشدار داد: مشکلاتي درمصر وجود دارد که تشديد مي شود و از خطرناکترين آنها فقر و نبود عدالت اجتماعي و تفاوت زياد بين طبقات (اجتماعي) و تنش ها بين مسلمانان و قبطي ها است.
البرادعي گفت: تشديد اين مشکلات به بحران و تنش منجر مي شود و يگانه راه حل براي رسيدگي به همه اينها تلاش براي ساختار سياسي جديدي است که برپايه صلح اجتماعي درچارچوبي دموکراتيک باشد.
مديرکل سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي اخيرا "كميته ملي تغيير" براي حضور جدي در عرصه سياسي اين کشور را تشکيل داد.
البرادعي که چندي پيش با رود به فرودگاه قاهره به رغم محدوديت هاي امنيتي مورد استقبال مردم اين کشور قرار گرفت، گفته بود: اگر مردم مصر از من بخواهند که در انتخابات نامزد شوم، صرف نظر از اينکه چه کسي رقيبم باشد، در انتخابات به عنوان نامزد شرکت خواهم کرد و اگر مردم از من بخواهند که ابزاري براي تغيير باشم آنها را تنها نخواهم گذاشت و نااميد نخواهم کرد.
اين در حالي است که اين احتمال وجود دارد که "حسني مبارک" رييس جمهور کنوني مصر که 30 سال است قدرت را در اين کشور در دست دارد بار ديگر به عنوان نامزد انتخابات آينده رياست جمهوري در اين عرصه حضور يابد.
اين احتمال نيز وجود دارد که حسني مبارک با حمايت از فرزندش "جمال مبارک" به دنبال جانشين کردن او به جاي خودش باشد.
البرادعي تاکيد کرده است: در سايه اين قانون اساسي99 درصد مردم مصر نمي توانند خود را براي رياست جمهوري نامزد کنند و اين برخلاف تعهدات بين المللي و داخلي مصر است و به همين علت بايد آن را اصلاح کرد.
وي خاطرنشان کرد که تنها براي تصاحب کرسي رياست جمهوري تلاش نمي کند بلکه سعي دارد اوضاع مصر را بهبود ببخشد زيرا مصر مستحق وضعيتي بهتر از وضعيت کنوني است.
البرادعي سال گذشته گفته بود، قصد دارد در انتخابات رياست جمهوري مصر كه قرار است در سال 2011 برگزار شود ، نامزد شود اما محدوديت هايي كه در قانون اساسي وجود دارد مانعي براي نامزدي او در اين انتخابات است.
بر اساس ماده 76 قانون اساسي مصر، كه در سال 2007 تصويب شد، محمد البرادعي نميتواند به عنوان كانديد رياست جمهوري مصر معرفي شود.
بر اساس قانون مصر شرايط لازم براي كانديد شدن در انتخابات رياست جمهوري آن است كه كانديداها بايد عضو يكي از احزاب قانوني اين كشور باشند و دست كم يك سال از رياست آنها بر آن حزب گذشته باشد.
البرادعي پس از اظهار نظرهاي مختلف در باره لزوم تغيير در مصر اخيرا با اعلام تشکيل کميته ملي تغيير يک گام به جلو برداشت و به طور عملي وارد اين عرصه شد.
کميته ملي تغيير روز سه شنبه گذشته با اجتماع جمعي از سياسيون و معارضان دولت مصر در منزل البرادعي در قاهره و به رياست وي تشكيل شد.
احزاب و گروههاي سياسي مخالف در مصر از جمله گروه "اخوانالمسلمين "، حزب "كفايه " و حزب الغد معتقدند كه حسني مبارك رييس جمهوري مصر در تلاش براي موروثي كردن قدرت و جايگزين كردن فرزندش جمال مبارك به جاي خودش است.
احزاب و گروه هاي سياسي مخالف دولت براي مقابله با اين كار تشكل "فراخوان مقابله با موروثي كردن قدرت " را تشكيل داده و درصدد هماهنگي با يكديگر براي معرفي نامزد واحدي در انتخابات آينده رياست جمهوري مصر هستند. اگرچه به نظر مي رسد که اين احزاب در آينده با البرادعي ائتلاف خواهند کرد اما بايد منتظر گذشت زمان دراين باره بود.
"حسن نافع " يكي از سياستمداران برجسته مصري و مخالف حسني مبارك نيز درباره نشست روز سهشنبه در منزل البرادعي گفت: هدف از اين نشست آن بوده است كه رهبران سياسي و ملي مصر به پيشنهادات و ايدههاي او براي اصلاحات گوش فرا دهند.
"ايمن نور" نامزد انتخابات رياست جمهوري مصر پيشبيني كرد كه نظام حاكم بر مصر به علت بيم از شكست در انتخابات رياست جمهوري، اجازه برگزاري انتخابات سالم را نخواهد داد.
بنيانگذار حزب مخالف "الغد " و نامزد اين حزب در انتخابات آينده رياست جمهوري مصر درگفت وگو با "العالم " تاكيد كرد كه بايد به حق انتخاب مردم احترام گذاشت و از صندوق هاي راي و حق انتخاب مردم نبايد بيمناك شد.
ايمن نور گفت: من به نمايندگي از حزب خود وارد انتخابات خواهم شد اما اگر نيروها و احزاب مخالف دولت درباره معرفي نامزد واحدي توافق كردند، در آن صورت به اين توافق ملي متعهد خواهم بود و نامزد معرفي شده را پشتيباني خواهم كرد.
پيش از اين به دنبال ملاقات عمرو موسي دبيرکل اتحاديه عرب و البرادعي منابع مصري از اين ملاقات به عنوان ورود جدي اين دو شخصيت بين المللي مصري به عرصه انتخابات رياست جمهوري مصر ياد کرده بودند.
عمرو موسي در اين ديدار تصريح کرد: همگان از نقطه تحول و تکاپوي سياسي در مصر سخن مي گويند و البرادعي در هر سفر خود به مصر تمايل به ديدار با من دارد و ما درباره جامعه مصر و حرکت عمومي آن گفتگو کرديم.