درگيريهاي مسلحانه ميان نيروهاي نظامي موريتاني و قاچاقچيان مواد مخدر سه کشته بر جا گذاشت.
منابع امنيتي موريتاني اعلام کردند نظاميان ارتش اين کشور جمعه شب در درگيري با قاچاقچيان مواد مخدر در منطقه لمزاراب در شمال شرقي شهر شقه، سه نفر از انها را کشتند و هجده نفر از انها را بازداشت کردند.
منابع يادشده افزوند نظاميان ارتش موريتاني همچنين در اين عمليات پنج خودرو، يک کاميون و مقادير قابل توجهي سلاح از قاچاقچيان به غنيمت گرفتند.
يک مسئول نظامي موريتاني اعلام کرد در اين درگيريها نظاميان ارتش متحمل تلفات نشدند. وي افزود اتباع الجزاير،مالي و موريتاني اعضاي اين گروه قاچاقچي را که با شاخه نظامي شبکه القاعده در مغرب عربي در ارتباط است، تشکيل مي دادند.
اين مقام نظامي موريتاني که نخواست نامش فاش شود ضمن تاکيد بر اهميت عمليات موفقيت اميز اخير ارتش برضد قاچاقچيان مواد مخدر تصريح کرد منطقه شقه در اين اواخر به يکي از مراکز فعاليت گروههاي مسلح تندرو و قاچاقچيان مواد مخدر تبديل شده است. وي افزود اين عمليات در منطقه اي روي داد که مقامات ارتش به تازگي انرا منطقه امنيتي اعلام کرده بودند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا از نواکشوت، هفت کشور غرب افريقا از جمله موريتاني در نشست اخير خود در داکار پايتخت سنگال تعهد کردند براي مقابله با قاچاق مواد مخدر يک رشته تدابير مشترک اتخاذ کنند. اتحاديه اروپا نيز به کشورهاي غرب افريقا قول داده است براي مبارزه با توليد و قاچاق مواد مخدر در اين منطقه پانزده ميليون يورو در اختيار اين کشورها قرار دهد.
وزراي کشور هفت کشور غرب افريقا شامل گامبيا، گينه بيسائو، گينه کوناکري، دماغه سبز،مالي، موريتاني و سنگال نقشه راهي را تصويب کردند تا بر اساس ان طرح اقدام مشترکي را که در اکتبر سال دو هزار و هشت براي مبارزه با قاچاق مواد مخدر در پرايا تصويب کرده بودند به اجرا گذارند. وزراي دفاع فرانسه و اسپانيا براي شرکت در کنفرانس بين المللي مبارزه هماهنگ با قاچاق مواد مخدر در غرب افريقا به داکار سفر کرده بودند. طرح تصويب شده در نشست داکار از کشورهاي غرب افريقا خواسته شده است مطابق با توان مالي خود بخشي از بودجه ملي سالانه خود را براي مهار پديده قاچاق روز افزون مواد مخدر در منطقه که در سالهاي اخير مشکلات زيادي براي کشورهاي منطقه به وجود اورده است، اختصاص دهند.
بر اساس براوردهاي سازمان ملل متحد، دستکم پنجاه تن کوکائين که در کشورهاي حوزه آند توليد شده است هر سال از طريق کشورهاي غرب افريقا به کشورهاي شمال ترانزيت مي شود.