سخنگوي برنامه جهاني غذا روز دوشنبه اعلام کرد افراد شبه نظامي در سومالي از توزيع مواد غذايي ميان سيصد و شصت و شش هزار فرد نيازمند در اين کشور جلوگيري مي کنند.
پيتر اسمردن Peter Smerdon سخنگوي برنامه جهاني غذا گفت کاميون هاي حامل کمک هاي غذايي در دو هفته گذشته اجازه نيافته اند از يک ايست بازرسي در گذرگاه آفگويه Afgooye نزديک شهر موگاديشو پايتخت سومالي عبور کنند.
بيشترين تعداد اوارگان در سومالي در آفگويه ساکن هستند. گروه حزب الاسلام ظاهرا کنترل اين منطقه را در دست دارد اما گروه شورشي الشباب که متحد اين گروه است نيز ايست بازرسي هايي را در کنترل خود دارد.
گروه الشباب روز يکشنبه فعاليت برنامه جهاني غذا را به منظور توزيع مواد غذايي ميان اوارگان در مناطق تحت کنترل اين گروه ممنوع کرد.
گروه الشباب در بيانيه اي اعلام کرد : " کشاورزان سوماليايي به سختي مي توانند محصولات خود را بفروشند زيرا برنامه جهاني غذا کمک هاي غذايي را در سراسر منطقه توزيع مي کند و اين دلسرد کننده است ".
در ادامه اين بيانيه امده است : " فعاليت اين سازمان به طور کامل ممنوع شده
است ".
برنامه جهاني غذا پيشتر در ماه ژانويه فعاليت خود را در مناطق تحت کنترل الشباب در مناطق جنوبي و مرکزي سومالي متوقف کرده بود.
برنامه جهاني غذا اعلام کرد پيش بيني نمي کند اين توقف کمک رساني، تاثير فوري مخربي داشته باشد، زيرا زمان برداشت محصول نزديک است، با اين حال، انتظار مي رود قحطي و گرسنگي پس از ماه مارس افزايش يابد مگر انکه عمليات کمک رساني از سر گرفته شود.
سخنگوي برنامه جهاني غذا گفت اين سازمان مصمم است بدون در نظر گرفتن اين که چه گروهي کنترل منطقه را در دست دارد به مردم نيازمند به کمک هاي غذايي کمک کند.
وي افزود حتي در بهترين سال ها، سومالي فقط قادر است مواد غذايي مورد نياز چهل درصد از مردم خود را توليد کند و در ده سال گذشته اين رقم به حدود سي درصد کاهش يافته است.
اسمردن گفت در صورتي که برنامه جهاني غذا تسليم درخواست گروه الشباب مي شد و مواد غذايي را به جاي واردات آن، از داخل سومالي خريداري مي کرد، اين اقدام موجب بالا رفتن قيمت ها در اين کشور مي شد و خانواده هاي بيشتري به کمک نياز پيدا مي کردند.
به گزارش اسوشيتدپرس از نايروبي، حدود سه ميليون و هفتصد هزار نفر از مردم سومالي که نزديک به نيمي از جمعيت اين کشور است به کمک هاي سازمان هاي امدادرسان نيازمندند.