پايگاه اطلاع رساني "روماندي نيوز" سوييس نوشت: کودتاچيان در نيجر معتقدند که قحطي زندگي ميليون ها تن از مردم اين کشور آفريقايي را تهديد مي کند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، روماندي نيوز روز دوشنبه نوشت: اين پيام نگران کننده تفاوت آشکاري با اظهارات رييس جمهوري برکنار شده اين کشور داشت که اعلام خطر بروز قحطي را که از لحاظ سياسي مهم تلقي مي شود، نمي پذيرفت.
بنابر گزارش، "سالو جيبو" رهبر کودتاي نيجر و رييس شوراي عالي "احياي دمکراسي" روز يکشنبه در پيامي تلويزيوني اين خبر را اعلام کرد و گفت: براي مقابله با قحطي که زندگي ميليون ها نفر را در نيجر و تقريبا در تمام منطقه تهديد مي کند، همه راهها بسرعت بکار گرفته خواهد شد.
اين گزارش افزود: بر پايه آمار رسمي اعلام شده در يک روزنامه نيجري در ژانويه، در سال جاري ميلادي، ناامني تغذيه اي جان هفت ميليون و 800 هزار نفر از 15 ميليون ساکن اين کشور را تهديد خواهد کرد که اين آمار با پيام هاي مطمئن کننده دولت قبلي اين کشور، مغايرت دارد.
بر اساس اين گزارش، رهبر کودتاچيان همچنين بار ديگر وعده احياي دمکراسي را در اين کشور تکرار کرد اما از تاريخ دقيق برگزاري انتخابات سخني نگفت.
وي همچنين اطمينان داد که هيچ يک از اعضاي گروه کودتايي 18 فوريه در انتخابات آينده رياست جمهوري شرکت نخواهند کرد.
نيجر کشوري فقير در غرب آفريقا اما غني از منابع اورانيوم است که در پي تصميم رييس جمهوري آن به تغيير قانون براي باقي ماندن بر سر قدرت، وارد بحران سياسي شد.
"مامادو تانجا" بيش از 10سال بود که رياست جمهوري نيجر را بر عهده دارد.
وي که يک نظامي سابق است در سال 1999 ميلادي براي اولين بار در انتخابات به رياست جمهوري رسيد. وي بار ديگر در سال 2004 ميلادي به عنوان رييس جمهوري برگزيده شد. تمايل مامادو تانجا به رياست جمهوري براي بار سوم به يک بحران سياسي تبديل شد.
در آگوست سال 2009 ميلادي طي يک رفراندوم دوره رياست جمهوري وي از چهار سال به هشت سال افزايش داده شد. رئيس جمهور 71 ساله نيجر پيش از اين رفراندوم، پارلمان و دادگاه قانون اساسي را که مخالف افزايش مدت دوره رياست جمهوري وي بودند منحل کرده بود.
در پي اين بحران سياسي، مامادو در 18 فوريه سالجاري ميلادي طي کودتايي برکنار شد.