نامزد احتمالي انتخابات آتي رياستجمهوري مصر با انتشار بيانيهاي بر لزوم اصلاحات در قانون اساسي اين كشور، پايان حالت فوقالعاده و لغو محدوديتهاي موجود براي نامزدهاي رياستجمهوري تاكيد كرد.
ايلنا: مديركل سابق آژانس بينالمللي انرژي اتمي و نامزد احتمالي انتخابات آتي رياستجمهوري مصر تغييرات در قانون اساسي اين کشور را خواستار شد.
به گزارش ايلنا به نقل از خبرگزاري فرانسه، «محمد البرادعي» روز سهشنبه با انتشار بيانيهاي بر لزوم اصلاحات در قانون اساسي كشور مصر، پايان حالت فوقالعاده و لغو محدوديتهاي موجود براي نامزدهاي رياستجمهوري تاكيد كرد.
در اين بيانيه آمده است: «بخشهاي بزرگي از جامعه مصر اين تقاضاها را براي انتخابات آزاد و عادلانه و نقطه شروع تغييرات جامع خواستار هستند.»
بنا بر اين گزارش، حالت فوقالعاده و محدوديتهاي موجود براي نامزدهاي رياستجمهوري از سال 1981 ميلادي، توسط «حسني مبارك»، رئيس جمهوري مصر اعمال شده است.
البرادعي هفته گذشته هم در مصاحبهاي گفت: «تغيير براي مصر اجتنابناپذير است. قصد دارم اين تغيير را قبل از رسيدن به نقطه برخورد بين مردم و حكومت ايجاد كنم.»
مديركل سابق آژانس انرژي اتمي پيش در نخستين برنامه تلويزيوني خود در قاهره گفت كه هدف نهايي وي ايجاد اصلاحات دموكراتيك در مصر است.
البرادعي با انتقاد از سيستم حاكم بر مصر و با بيان اينكه در انتخابات رياستجمهوري 2011 ميلادي در مصر شركت ميكند، تاكيد كرد كه قاهره تحت حكومت حسني مبارك در حال ركود است.
مديركل سابق آژانس انرژي اتمي همچنين پس از ورود به مصر در 19 فوريه، تاسيس «مجمع ملي تغييرات» را اعلام کرد و خواهان انتخابات آزاد و پايان محدوديتها براي نامزدهاي رياستجمهوري در اين کشور شد.
وي با اشاره به اوضاع اقتصادي و اجتماعي نامناسب مردم مصر و آمار بالاي بيسوادي در اين کشور، افزود: «اين شرايط شايسته مصر نيست و بايد تغييري در آن ايجاد شود.»
سال گذشته بسياري از جوانان و فعالان مصر در نامهاي از البرادعي خواسته بودند تا در انتخابات شركت كند. وي در پاسخ به آنها نوشت كه تنها در صورتيكه انتخابات آزاد باشد و توسط جامعه جهاني نظارت شود، حاضر به اين اقدام خواهد بود.
حسني مبارك كه نزديك به 30 سال بر مصر حكومت كرده، در تلاش است تا با جانشيني پسر خود پس از اتمام دورهاي رياستجمهوري، سلسله خانداني و حكومتي را در مصر همچنان پابرجا نگه دارد. اين در حالي است كه هم مبارك و هم پسر وي اين اتهامات را تكذيب ميكنند.
البرادعي، برنده جايزه صلح نوبل به احتمال زياد يكي از كانديداي احزاب اپوزيسيون مصر انتخابات رياستجمهوري سال 2011 است.
حكومت و رسانههاي دولتي مصر با توجه به امكان بازگشت البرادعي پس از سالها حضور در آژانس و ايفاي نقش در كشورش، از مدتها پيش حملاتي عليه او آغاز كردهاند.
اين در حالي است كه نامزد شدن البرادعي براي انتخابات رياستجمهوري ممكن است با مشكلي قانوني رو به رو شود زيرا كليه نامزدهاي انتخابات بايد عضو يكي از احزاب رسمي باشند.
احزاب و گروههاي سياسي مخالف در مصر از جمله گروه «اخوانالمسلمين»، جنبش «كفايه » و حزب «الغد» معتقدند كه حسني مبارك در تلاش براي موروثي كردن قدرت و جايگزين كردن فرزندش «جمال مبارك » به جاي خودش است.