وزارت امور خارجه مغرب همبستگي خود را با ليبي درباره مناقشه اخير اين کشور با سوئيس اعلام کرد.
دولت مغرب روز سه شنبه در بيانيه اي اعلام کرد در پي تصميم تاسف بار مقامات سوئيس که دسترسي شهروندان ليبي از جمله مقامات بلند پايه سياسي اين کشور را به خاک خود ممنوع کرد، مقامات رباط همبستگي برادرانه و کامل خود را با دولت ليبي اعلام مي کنند.
وزارت امور خارجه مغرب در اين بيانيه تاکيد کرد دولت مغرب پيوسته بر حل و فصل مناقشات و اختلافات از طريق گفتگو تاکيد مي کند و در رابطه با مناقشه اي که اخيرا ميان ليبي و سوئيس به وجود امده است حمايت و همبستگي کامل خود را با طرابلس اعلام مي کند و خواستار ان است که براي حل و فصل اين مناقشه دو طرف بر اساس معيارها و اصول بين المللي و با رعايت احترام دو جانبه با يکديگر گفتگو کنند.
در اين بيانيه امده است دولت مغرب از نزديک و با نگراني زياد تحولاتي را که در روابط ميان ليبي و سوئيس به وجود امده است دنبال مي کند.
معمر قذافي در واکنش به تصميم دولت سوئيس مبني بر منع ساخت مناره در اين کشور، روز پنجشنبه خواستار مبارزه با اين کشور شد. قدافي در همين راستا کشورهاي اسلامي جهان را به تحريم کالاهاي سوئيسي دعوت کرده و از انها خواسته است به هواپيماها و کشتي هاي سوئيسي اجازه ندهند از بندرها و فرودگاههايشان استفاده کنند.
مردم سوئيس نوامبر گذشته در يک همه پرسي به ممنوعيت ساخت مناره هاي جديد در اين کشور راي مثبت دادند. ناوي پيلاي ، کميسر عالي حقوق بشر سازمان ملل متحد ، اين ممنوعيت را تبعيض اميز خوانده است. روابط ليبي و سوئيس از زمان متشنج شد که هانيبال، پسر معمر قذافي و همسرش در يک هتل مجلل در ژنو در سال دو هزار و هشت به دليل بدرفتاري با خدمتکارشان بازداشت شدند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا از رباط، مغرب در اين بيانيه از اين مسئله ابراز تاسف کرده است که دولت سوئيس از مسئله دسترسي به منطقه اروپايي شنگن به عنوان ابزاري براي دستيابي به اهداف سياسي بهره برداري کرده است. مغرب هشدار داد اين گونه موضع گيريها مي تواند يک محيط پرتنش در روابط ميان کشورها به وجود اورد و به منافع ملتها و همکاريهاي جهان عرب و اروپا لطمه وارد کند.