تنوع مذاهب دين اسلام، نشانه پويايی اين آيين الهی است و اختلافات اگر به درستی حل شود، میتواند منجر به تقريب و اتحاد ميان مذاهب اسلامی شود.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) از محل برگزاری بيست و سومين دوره همايش بينالمللی وحدت اسلامی در سالن اجلاس سران، «عبدالرحيم سايح» استاد دانشگاه الأزهر مصر با اعلام اين مطلب گفت: تقريب ميان مذاهب اسلامی تنها به سخن گفتن نيست و هوشمندانه نيست كه ما در مسأله تقريب بخواهيم يك شيعه را سنی كنيم و يا اين كه يك سنی را شيعه كنيم.
وی كه با مقالهای با عنوان «امت اسلامی و ضرورت تقريب» در اين همايش شركت كرده بود، گفت: ما در مسأله تقريب ميان مذاهب نبايد تعصب داشته باشيم و بهتر است كه تنها در پی حق و حقيقت باشيم، زيرا مسلمانان دارای معيارهای مشتركی از جمله قرآن كريم، پيامبر اسلام(ص) و كعبه كه محل حج مسلمانان است، هستند كه اگر بر اين معيارهای مشترك تكيه كنند، بسياری از اختلافات حل خواهد شد.
اين استاد دانشگاه الأزهر تصريح كرد: اسلام آخرين دين الهی و پيامبر اسلام(ص) آخرين فرستاده الهی است و اگر اختلافی ميان مذاهب وجود دارد بايد به سنت رسول الله(ص) مراجعه كنيم و مسلمانان اگر به معيارهای مشترك توجه كنند، وحدت كلمه و وحدت امت محقق خواهد شد.
عبدالرحيم السايح در ادامه سخنان خود، عقيده را اصل و بنيان اسلام دانست و گفت: اگر اين بنيان محكم باشد، بنيان اسلام و امت اسلامی مستحكم است، بنابراين بيداری لازمه امت اسلامی است و واقعيت اين است كه اختلافات اشكال ندارد، اما اين اختلافات نبايد منجر به تعصب شود و ما بايد تلاش كنيم از طريق اختلافات به وحدت برسيم، زيرا اختلافات از هلاك مسلمانان جلوگيری میكند.
وی با تأكيد بر اين كه اختلافات ميان فقهاء نبايد به مردم منتقل شود، گفت: به نفع مسلمانان نيست كه فعاليتهای پويا و زنده فكری را فراموش كنند، زيرا اگر امت اسلامی انديشه و تعقل نكنند، ضعيف میشوند.
استاد دانشگاه الأزهر در پايان گفت: اسلام در زمانی كه تازه شكل گرفت، در مقابل هجمههای بسياری از مكاتب فكری ايستادگی كرد و امروز نيز امت اسلام وظيفه دارند كه در مقابل چالشهای فكری ايستادگی كنند.
بيست و سومين همايش بينالمللی وحدت اسلامی با مشاركت جمعی از نخبگان، علما و انديشمندان جهان اسلام همزمان با ايام هفته وحدت از ديروز، 11 اسفندماه به مدت سه روز در تهران داير است.